Ayetullah Cevadi Amûlî: Amerikalılar 70 milyon mezarın üzerinde duruyorlar

Çar, 02/05/2018 - 18:00

“Savaşla, kan dökmekle toplum ıslah edilemez” diyen Ayetullah Cevadi Amûlî, şöyle konuştu: “Dışişleri bakanlığımızın yetkilileri Amerikalı bir yetkili ile görüşürken  onlara dedik ona deyin: Eğer boyunuz uzunsa 70 milyon mezarın üzerinde durduğunuz için uzundur”.

Welayet News - Kum İlim Havzası Yüksek Düzey Fıkıh Dersi Üstadı Ayetullah Cevadi Amûlî, Kum kentinin Mescid-i Azam camiinde düzenlenen yüksek düzey fıkıh dersinde, İmam-ı Zaman (a.s)’mın beraberinde olma şartının akıl olduğunu belirterek, “Bir milletin medeniyeti ve kültürünün direği onun aklıdır” dedi.

“Medeniyet ve terakkinin temel mihveri milletin aklı ve bu akıl ekseninde ilahî ihticâcda bulunmak olduğunu, ilahî sevab milletin aklı temelinde olduğu yer de, ikabın ise akla muhalefetin bir sonucu olarak ortaya çıktığını” vurgulayan Ayetullah Cevadi Amûlî, “Merhum Küleyni’nin Akıl ve Cehalet kitabında yaptığı ayırıma göre, cehaletin karşıtı ilim değil, akıldır” dedi.

Kum İlim Havzası Yüksek Düzey Fıkıh Dersi Üstadı, cehalete karşı direnenin akıl olduğunu idade ederek, şöyle dedi: “Cehalete karşı siper kazan, ona geçit vermeyen akıldır; yoksa ilim kimi zaman cehaletin karanlığında yer alabiliyor, zira insan ilimle, bilerek günaha girebilmekte, suç işleyebilmektedir”.

“Cahil ve cehennemlik insan tipi tahsilliyi de tahsilsizi de kapsamaktadır. İmam Bakır (a), ‘Hz. Mehdi (Accallah fereceh) zuhûr ettiği zaman toplumun başı üzerinde ilahî rahmetin eli vardır ve insanların akılları kamil olur’ diye buyurmuştur”.

Zuhûru, aklın rüştüne erme zamanı olarak niteyen Ayetullah Cevadi Amûlî, şunları belirtti: “İnsan akîl olmak için çaba sarfetmeli. Hz. Mehdi (a.s) zuhûr ettiklerinde dünyayı gayet güzel biçimde yönetecektir,  öldürerek toplumu ıslah edecek şeklinde değil, çünkü savaşla, kan dökerek toplum ıslah edilmez”.

“En az 70 milyon insanın öldürülmesiyle sonuçlanan birinci ve ikinci dünya savaşınsan sonra, düşman sürekli doğrundan veya vekaleten savaş yürütmüş ve kitle imha sılahların fabrikaları 24 dört saat çalışma halinde olmuştur”.

“Dışişleri bakanlığımızın yetkilileri, John Kerry ile görüştüklerinde onlara dedik ki ona deyin: O kadar öldürdünüz ki 70 milyon mezarın üzerinde durmuşsunuz ve boyunuz uzunsa bunun içindir” diye anımsatan Kuran’ı Kerim’in büyük müfessiri, şöyle devam etti: “Amerikalılar Kristof Kolomb’un keşfinden önce, adı bilinmeyen köylüler olup Kızılderililerin bir parçasıydılar ve sonra şehir hayatına geçtiler. Onlar Asya ve Avrupa’dan gelip orayı inşa ettiler. Dolaysıyla kendilerine ait bir kültürleri yoktur. Eğer öldürerek toplum medenileşseydi birinci ve ikinci dünya savaşları onu medenileştirirdi”.

“Bir kavmin akıl ve imanla kaim olması halinde delalete gitmeyeceğini ve kimse üzerinde de yolu kapatmayacağını” belirten Ayetullah Cevadi Amûlî, şöyle konuştu: “Bu kavim, kimlik ve ırk almında değil, kıyam anlamındadır, İmam-ı Zaman (Accallah fereceh) mübarek kıyam namına zuhûr edip dünyayı ıslah edecektir. Kıyam toplumu diri tutar. Kıstın ikamesi peygamberlerin ve enbiya-i selefin arzusudur. Kimsenin maddi ilerlemeyle, gelişmiş dünyevi olanaklarla kıstın kaimine karşı çıkacak gücü olmayacaktır. Adil olmak camaat namazının imamlığı için iyidir ama kıstın ikamesi toplumun icrai işleri ve devlet yönetimi için uygundur.  Yragıç kıstın kaimi, ikame edicisi olmalıdır fakat milyonlarca ihtilasın dosyaları kıstın kavvamı tarafından takip edilmeli, kıstın kaimi ve adili tarafından değil.        

Çev: Mehmet Gönül

Welayet News



Yeni yorum ekle