Friedman: Riyad Tel Aviv’le gizli ilişkilerini sürdürecek

Ct, 16/01/2021 - 08:42

ABD’nin İsrail Büyükelçisi David Friedman, Arabistan’ın Siyonist rejimle gizli ilişkiler kurmayı sürdüreceğini söyledi.

Welayet News - Amerika’nın işgal edilen Filistin’deki büyükelçisi David Friedman, yeni Amerikan yönetiminin de Tel Aviv’le normalleşme anlaşmalarını ilerletme doğrultusunda hareket etmesini umduğunu dile getirdi.

İsrail I-24 haber kanalı, Friedman’in, “Eğer Donald Trump ABD seçimlerinde başkan olarak seçilseydi, Siyonist rejimle Suudi Arabistan arasındaki ilişkiler bir yıl içinde normalleşebilirdi” dediğini aktardı.

Suudi Arabistan’ın Siyonist rejimle gizli ilişkilerini eskiden olduğu gibi sürdüreceğini belirten Friedman, demokratların Suudi Arabistan’daki insan hakları konusuna odaklanması nedeniyle Biden’ın Riyad-Tel Aviv arasında ilişkilerin normalleşmesi yönünde hareket etmek istemesinin uzak bir ihtimal olduğunu açıkladı.

ABD Büyükelçisi, sözlerinin devamında, Siyonist rejimle Arap ülkelerinin yeni Amerikan yönetimi ile birlikte İran hakkında “sakin bir görüşme” yapmaları gerektiğini söyledi.

Biden’ın Batı Şeria’daki yerleşim sorunu konusunda Tel Aviv’e baskı yapacağını dile getiren Friedman, yeni ABD yönetiminin bu konuda bir ihtilaf içine düşmemesinin daha iyi olacağını ekledi.

 



Yeni yorum ekle