Suudi Koalisyon Yemen'e Saldırdı

Cu, 15/01/2021 - 16:09

El-Mesire haber ajansının aktardığına göre, Yemen'i işgal eden koalisyonun savaş uçakları Perşembe gecesi kuşatma altındaki Sanaa Uluslararası Havaalanı'na iki kez saldırı düzenledi.

Welayet News  - El-Mesire haber ağı ayrıca Suudi-Amerikan koalisyonunun Saada sınırındaki Ketaf şehrinin el-Melil bölgesini bombaladığını bildirdi.

Suudi koalisyonunun Perşembe günkü saldırısının ardından İmran vilayetinin "Harf Süfyan" bölgesi de hava saldırılarının hedefi oldu.

Yemen barış görüşmelerinin Sanaa heyetinin başkanı Muhammed Abdusselam, Suudi koalisyonunun Sanaa Uluslararası Havalimanı'na tekrar tekrar yaptığı saldırıları, Suudi koalisyonunun yenilgisinin ve yanlış yönlendirmesinin bir işareti olarak nitelendirdi.

Muhammed Abdusselam, daha önce twitter üzerinden şu açıklamada bulunmuştu: "Sanaa Uluslararası Havaalanı, kuşatma nedeniyle kapatılan ancak defalarca bombalanan sivil bir merkez."

Suudi koalisyonunun başlattığı Yemen savaşı 6 yıldan fazla bir süredir devam ediyor ve Suudi koalisyonunun müzakereleri baltalaması nedeniyle, çözüm için başlatılan tüm çabalar neticesiz kalıyor.



Yeni yorum ekle