ABD Irak'ın Egemenliğini İhlal Ediyor

Cu, 15/01/2021 - 16:02

Irak Haşdi Şabi Kurumu başkanı, ABD'nin Haşdi Şabi'nin Genelkurmay Başkanı Ebu Fedek el-Muhammedavi'yi yaptırım listesine dahil etme hareketine yanıt olarak, Irak'ın egemenliğinin ihlal edildiğini söyledi.

Welayet News  - El-Meyadin haber ajansının bildirdiğine göre Haşdi Şabi Kurumu başkanı Falih el-Feyyaz, Trump yönetiminin son günlerinde aldığı bu kararı kınayarak şu açıklamada bulundu: "Haşdi Şabi Örgütü, Irak Silahlı Kuvvetlerinin komutası altındaki Irak'ın resmi askeri biriminin bir parçasıdır." 

Falih el-Feyyaz, ABD'nin kendisine uyguladığı yaptırımlardan birkaç gün sonra Ebu Fedek'e uyguladığı yaptırımlar hakkında; "Çok sayıda ricaya rağmen yaptırımlarıma ilişkin resmi bir açıklama yapmayı reddettim." dedi.

Falih el-Feyyaz, "Irak hükümetinin ABD'nin Irak egemenliğini defalarca ihlal etmesini engelleyeceğinden eminim." dedi.

Trump liderliğindeki ABD yönetimi Çarşamba günü yaptırımlar listesine Haşdi Şabi Kurumu genelkurmay başkanı Ebu Fedek el-Muhammedavi'nin adını da ekledi.

 

Birkaç gün önce Trump yönetimi, Irak halkından ve yetkililerinden geniş tepkiler aldığı Haşdi Şabi örgütünün başkanı Falih el-Feyyaz'a da yaptırım uyguladı. 



Yeni yorum ekle