Amerikan Silahları IŞİD Elinde

Cu, 15/01/2021 - 07:30

Diyale’de Müslüman Alimler Birliği Başkanı, Amerika’nın modern keskin nişancı tüfeklerinin Diyale’de IŞİD teröristlerine nasıl ulaştığına dair geniş çaplı araştırma yapılmasını istedi.

Welayet News  - Müslüman Alimler Birliği Başkanı Cebbar el-Ma’muri  dün el-Ma’lume sitesine verdiği demeçte, son aylarda güvenlik güçleri ve Haşdi Şabi güçlerine ilaveten sivillerin bir çoklarının IŞİD keskin nişancıları tarafından saldırıya uğradığını, bunun ise çok tehlikeli bir olay olarak özel ilgi gerektirdiğini, zira belirli bazı bölgelerde akan kanların keskin nişancıların saldırıları sonucu olduğunu belirtti. 

El-Ma’lume IŞİD’ın, keskin nişancıların silahlarıyla güvenlik güçlerini hedef aldığını, bu silahların IŞİD eline nasıl geçtiği konusunda titiz incelemeler yapılması gerektiğini belirtti.

Müslüman Alimler Birliği Başkanı Amerika’nın kendi hedeflerini gerçekleştirmek hedefi ile işgalden kurtarılan bölgelerde kargaşa çıkartmak için IŞİD’in gizli hücrelerini finanse etmesinin uzak bir ihtimal olmadığını belirterek, keskin nişancı meselesinin sadece Diyale ile sınırlı değil, diğer eyaletlerde de yaşandığını sözlerine ekledi.

IŞİD Kasım 2017’de yenilmesine rağmen hala gizli hücreleri ve kalıntıları Irak’ın bazı bölgelerinde arada bir saldırı gerçekleştiriyor.



Yeni yorum ekle