BM: Ensarullah’ı Terörist Olarak Adlandırmanın Tehlikeli Sonuçları Vardır

Cu, 15/01/2021 - 06:39

BM'nin Yemen Temsilcisi, ABD hükümetini Ensraullah hareketini terörist olarak nitelendirmesinden dolayı eleştirdi ve bunun ciddi sonuçları olduğunu söyledi. 

Welayet News - BM’nin Yemen temsilcisi Martin Griffiths, Perşembe günü Güvenlik Konseyi üyelerine yaptığı konuşmada, ABD'yi Yemen Ensarullah hareketini terör örgütü olarak nitelendirmesinden dolayı eleştirdi. 

Griffiths, ABD hükümetinin Ensarullah hareketini terörist olarak adlandırmasının Yemen'de kıtlığı artıracağını ve BM yardımını engelleyeceğini söyleyerek ABD hükümetini bu kararı geri almaya çağırdı. 

Martin Griffiths şu ifadelerde bulundu: ‘Husileri terör örgütü olarak adlandırmanın, Yemen'deki çatışmanın tüm tarafları üzerinde son derece tehlikeli etkileri olacağından korkulmaktadır.’ 

BM’nin Yemen Temsilcisi daha sonra Yemen'deki siyasi sürecin mümkün olan en kısa sürede yeniden başlatılması çağrısında bulundu ve şunları söyledi: ‘Yemen'de barışa giden yol geçmişte de kolay değildi ve şimdi daha da zorlaştı ancak bu konuda gerçek bir irade olması şartıyla hala bir çıkış yolu vardır.’ 

Martin Griffiths aynı zamanda, 30 Aralık’ta Aden havaalanına düzenlenen ve 25'ten fazla kişinin ölümüne ve 100 kişinin de yaralanmasına neden olan saldırıyı kınadı. 

Bu sanal toplantıda, Rusya'nın Birleşmiş Milletler temsilcisi Vasiliy Nebenzya da Ensarullah hareketini ve bu hareketin bazı liderlerini terörist olarak nitelendirmenin Yemen’deki insani durumu daha da kötüleştireceğini belirterek, ABD'yi bu kararını yeniden gözden geçirmeye çağırdı. 

Daha önce, BM İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Mark Lowcock, ABD hükümeti tarafından Yemen Ensarullah hareketinin terörist olarak adlandırılmasının, son 40 yılda insani bir felakete ve benzeri görülmemiş bir kıtlığa yol açabileceği konusunda uyardı. 

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo 11 Ocak Pazartesi günü, bu ülkenin Kongresi'ne Yemen Ensarullah direniş hareketinin terör örgütü ilan edileceğini bildirme yönünde bir kararı olduğunu açıkladı ve şunları söyledi: ‘Abdülmelik el-Husi, Abdülhalik Bedreddin el-Husi ve Abdullah Yahya el-Hekim olmak üzere Ensarullah hareketinin üç liderini küresel teröristler olarak açıklamayı planlıyorum.’ 

Tags: 


Yeni yorum ekle