ABD'nin Yaptırım Kararı Yemen Krizini Etkileyecektir

Per, 14/01/2021 - 09:48

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Said Hatibzade, ABD tarafından Yemen Ensarullah’ını terörist olarak adlandırmanın Yemen krizini etkileyeceğini belirtti.

Welayet News  - Hatibzade yaptığı açıklamada bu kararın barışçıl çözüm yolları ve insani yardımların ulaşmasını etkileyeceğini ve BM barış faaliyetleri yollarını da kapatacağını söyledi.

Bunların Trump yönetiminin, Yemen savaşında utanç verici ve yıkıcı faaliyetleri ayrıca  barış yollarını bağlayacak son çabaları olduğunu ifade eden Hatibzade, Yemen savaşının başından beri ABD’nin Arabistan koalisyonun ana destekçisi oluğunu, ABD’nin mali ve silah desteğini esirgemediğini ve Trump hükümetinin de savaşın devam etmesini sağlamaya çalışarak konuya siyasi çözüm yol bulmasını engellediğini söyledi.

Hatibzade uluslararası camianın ABD Dışişleri Bakanlığının bu kararı karşısında gereken tepkiyi vermesini temenni etti.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo,  bakanlığın ABD Kongresi'ne Yemen Ensarullah'ını "yabancı terör örgütü" listesine dahil etme kararını bildirdiğini ifade etti.

Bu arada Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti sözcüsü Eş'Şami, ABD Dışişleri Bakanlığı'nın Ensarullah hareketini terör örgütü ilan etmesi kararına tepki göstererek, "ABD küresel terörizmde, teröristlerin desteklenmesinden tüm dünyada en ön safta yer almaktadır. IŞİD'in da ABD tarafından kurulduğu bütün dünya tarafından bilinmektedir'' dedi.



Yeni yorum ekle