ABD, Ebu Mehdi el-Mühendis’in Yerine Atanan Kişiden Rahatsız Oldu

Per, 14/01/2021 - 06:45

ABD Hazine Bakanlığı, Haşdi Şabi Teşkilatı Başkan Yardımcı olarak bilinen Ebu Mehdi el-Mühendis’in şehit olmasının ardından onun yerine atanan kişiyi yaptırım listesine aldı. 

Welayet News  - ABD Hazine Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Fedek el-Muhammedavi’nin IŞİD ile bağlantısı olduğu iddiasıyla yaptırım listesine alındığı belirtildi. 

Bu iddia, Haşdi Şabi’nin IŞİD ile mücadelede aktif bir rol oynadığı ve bu nedenle Irak hükümeti tarafından defalarca övülüp, takdir edildiği bir durumda ortaya atıldı. 

Irak Haşdi Şabi Teşkilatı Çarşamba günü, Irak'ın üç şehrinde, bomba yapmak için ham kimyasalların IŞİD'in eline geçmesini önlemek için stratejik bir planın uygulandığını açıkladı. 

Kuzey ekseninde Haşdi Şabi iletişim Başkanı Ali el-Hüseyni, el-Malume haber ajansına verdiği röportajda şu ifadelerde bulundu: ‘Bazı kimyasal gübreler IŞİD tarafından patlayıcı ve bomba üretiminde hammadde olarak kullanılıyor. Haşdi Şabi de izleme ve takip etme stratejisine dayanarak, istihbarat servisleriyle koordineli bir şekilde bu malzemelerin IŞİD'in kalıntılarına ulaşmasını önledi.’ 



Yeni yorum ekle