Adalet Güneşi İmam Mehdi'nin (a.s) veladeti kutlu olsun

Çar, 02/05/2018 - 12:40

Bugün hicri kameri 15 şaban 1439 miladi 2 mayıs 2018 ehlibeyt imamlarının 12.si hz. İmam Mehdi'nin -as- kutlu veladet yıldönümüdür.

Welayet News - Hicri kameri 15 şaban 255 yılında dünyaya gelen İmam Mehdi'nin -as- veladet yıldönümünde başta İslami İran halkı, Irak, Lübnan, Afganistan, Pakistan gibi ülkelerde milyonları bulan katılımlarla törenler düzenlenmekle İmam Mehdi'ye -as- olan aşk ve sevgilerini sergiliyorlar. 

Özellikle İran'ın kuzey doğusundaki kutsal Meşhed ve Tahran'ın güneyindeki kutsal Kum kentlerinde İmam Mehdi'nin -as- veladeti yıl dönümünde coşkulu kutlama merasimler düzenlenerek, kutlama törenlerine katılan ehlibeyt aşıkları, çeşitli ikramlarla ağırlanıyorlar .

İmam Mehdi'nin -as- değerli babası ehlibeyt imamlar halkasının 11. si İmam Hasan Askeri -as- ve annesi Nercis'tir. 

Hz Mehdi'nin -as- ilk gaybet dönemi kısa "Sugra" gaybeti sona ermişken, diğeri uzun gaybet dönemi "Kübra" halen devam etmektedir. 

Biz Welayet News ailesi olarak beşeriyetin tek kurtarıcısı İmam Mehdi'nin -as- mübarek veladeti vasıtası ile tüm dünya Müslümanlarına ve özellikle ehlibeyt aşıklarına tebriklerimizi sunuyoruz.

 



Yeni yorum ekle