İran'ı Atom Bombası Yağmuruna Tutma Hayalini Mezara Götüren Siyonist!

Çar, 13/01/2021 - 11:26

Trump yanlısı Siyonist bir finansçı olan Sheldon Adelson, Salı günü 87 yaşında öldü. Sheldon bir konuşmasında, ABD'yi İran'ı atom bombası yağmuruna tutmaya çağırmıştı. 

Welayet News  - ABD’nin İran’a karşı bir nükleer saldırı düzenlemesini arzulayan tanınmış Siyonist kapitalist Shadon Adelson, Salı günü 87 yaşında öldü. 

ABD casusluk yuvasının 3 Kasım 2013 yılında ele geçirilmesinin arifesinde İmam Hamanei, İran'a nükleer bomba atılması çağrısında bulunan ABD'li bir politikacının sözlerini hatırlattı ve şöyle buyurdu: ‘Eğer Amerikalılar müzakerede ciddi oldukları konusunda doğru söylüyorlarsa, bu boş konuşan ve saçmalayan kişilerin ağızlarını kapatsınlar.’ 

İmam Hamanei’nin bahsettiği kişi, Sheldon Adelson’du ve bu kişi, Siyonizm’in sadık bir destekçisidir ve Amerika’nın Cumhuriyetçi Partisi'nin ve yurtdışındaki muhalefetinin en büyük sponsorlarından biridir. 

Adelson, 22 Ekim 2013'te Yeshiva Üniversitesi'nde yaptığı konuşmada, ABD'nin İran'ın nükleer programı konusunda daha ciddi olması gerektiğini söyledi ve şu ifadelerde bulundu: ‘Telefonu kaldırıp Nebraska'da bir yeri aradınız ve dediniz ki, "Pekala, fırlat" ve bir nükleer silah, çölün ortasında balistik füzeler tarafından vurulur ve birkaç çıngıraklı yılan veya akrep veya benzerlerinden başka kimseyi yaralamaz.’ 

Sheldon bu konuşmasının devamında şunları söyledi: ‘ABD, Tahran'a güç ve tehdit gösterdikten sonra şunu söyleyecek, "Eğer siz (İran) barışçılsanız, planınızı tersine çevirmelisiniz ve biz de sizin nükleer enerji santrallerine, elektrik ve enerji amaçlı sahip olabileceğinizi garanti edelim.” 

Bu cümleler, bu Siyonist kapitalistin İran'a duyduğu nefretin derinliğini gösteriyordu.

Sheldon Adelson, bir Amerikan Yahudi kapitalistti ve dünyanın en zengin adamlarından biriydi. Sheldon, Las Vegas Sands’ın önemli bir hissedarı, başkanı ve CEO'su, ABD, Las Vegas, Pensilvanya, Çin Halk Cumhuriyeti’nin Makao bölgesi ve Singapur olmak üzere dünyanın dört bir yanındaki birçok otel ve kumarhanenin sahibi ve aynı zamanda İbrani Israel Today gazetesinin de sahibiydi ve öte yandan, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki Cumhuriyetçi Parti'nin ve İsrail'deki Likud Partisi'nin büyük sponsorlarından biriydi. 

Adelson’un, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki aşırılık yanlılarıyla sıcak ve samimi ilişkilere sahip olmasının yanı sıra, İsrail Başbakanı Netanyahu gibi İsrailli aşırılık yanlılarıyla da iyi ilişkileri vardı ve onların destekçilerinden biriydi. Washington'daki İsrail yanlısı araştırma merkezleri, onu İran'a karşı yaptırım yanlısı grupların ve askeri harekatın en etkili destekçilerinden biri olarak tanımladı. 

El-Kuds el-Arabi Gazetesi, Adelson ile ilgili olarak şunları yazdı: ‘Adelson, İsrail yerleşkelerinin gelişmesinin güçlü bir destekçisidir ve her zaman Filistinlilerin olmadığını söylemiştir. Adelson, İsrail gazetesi Israel Hayom’da imtiyaz sahibidir ve Forbes Magazine dergisi, Adelson'a 40 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zenginleri arasında sekizinci sırayı vermiştir. Sheldon ve eşi, genel olarak İsrail ve Yahudi işgalcileri ve işgalci rejimi destekleyen en büyük yabancı kuruluş olan Adilson Vakfı'nı kurmuştur. 

Nükleer Anlaşmadan çıkmak ve İsrail’in başkentinin Tel Aviv'den Kudüs'e taşınması da Adelson’un talebi üzerine yapılmıştır. Bununla birlikte, onun İran'a duyduğu nefret öyle bir boyutta varmıştır ki, Trump'ın İsrail'e en iyi hizmetinin, Nükleer Anlaşmadan çıkması olduğunu düşünmektedir. 

Trump, Florida'nın Hollywood bölgesindeki İsrail Amerikan Konseyi (Israeli American Council) toplantısında şunları söyledi: ‘Sheldon Adelson'a İsrail için yaptığım en büyük şeyin, “İsrail'in başkentini Kudüs'e taşımak mı yoksa Golan Tepeleri'ni İsrail toprakları olarak tanımak mı? olduğunu sordum, Sheldon bana şu yanıtı verdi: "Hiçbiri, İsrail için yaptığınız en büyük şey, Barack Obama hükümeti döneminde yapılan ve bir felaket olan tek taraflı Nükleer Anlaşmayı iptal etmek ve sona erdirmektir.” 

Sheldon Adelson'un kaderi de İran İslam Cumhuriyeti'ni yok etme arzusunu mezara götüren İran'ın diğer düşmanları gibi oldu. İmam Hamanei, kısa bir süre önce bu kadere değinmiş, 9 Mayıs 2018'de yaptığı konuşmada, çeşitli Amerikan yetkililerinin devrimden sonraki tüm yıllarda devam eden kötülüklerine atıfta bulunarak şunları söylemişti: ‘İran halkına karşı bu düşmanlıkları yapanların kemikleri artık toprağa gömülmüş durumda ama İslam Cumhuriyeti ayaktadır.’



Yeni yorum ekle