Bağdat Cuma İmamı: Amerikan Güçleri Irak'tan Zorla Çıkarılmalı

Sa, 12/01/2021 - 12:16

Bağdat Cuma İmamı Ayetullah Seyyid Yasin el-Musavi; geçtiğimiz cuma günü verdiği hutbede Irak'ın egemenliği ve ABD'nin ülkede bulunması konusunda açıklamalarda bulundu. 

Welayet News  - Bağdat Cuma İmamı verdiği hutbede şöyle dedi: "Irak'ta Saddam'ın devrilmesinin üzerinden 17 yıl geçti ve Irak'ın herhangi bir şehrinde veya köyünde İranlı bir asker gördük mü? Bu 17 yıl boyunca Amerikalılar Irak'ı yönetti." 

Ayetullah Seyyid Yasin el-Musavi; "Amerika Birleşik Devletleri, 17 yıldır kendileri için Irak'ta dünyanın en büyük üslerini inşa etti. Lakin Irak ile İran arasında bir çatışma var mı? İki ülke arasındaki çekişme bir yalandır; bu Amerikalıların söylediği bir yalan." açıklamasında bulundu. 

Ayetullah Seyyid Yasin el-Musavi, "Amerikan güçleri, güçle ve evlatlarımızın bileğiyle Irak'ı terk etmelidir ve eğer bunu yapmazlarsa, Yüce Allah'ın iradesiyle onları kovacağız." dedi.

Bağdat Cuma İmamı, Şehit Serdar Süleymani'ye de değinerek şöyle dedi: "Allah'tan şehit Süleymani'nin pak bedeni için bizim ağladığımız ve tüm dünyanın ağladığı o günde İmam Hamanei'nin döktüğü o gözyaşlarının intikamını almasını istiyorum."

Tags: 


Yeni yorum ekle