Pompeo: Ensarullah'ı Terör Örgütü İlan Ediyorum

Pt, 11/01/2021 - 10:22

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Yemen Ensarullah Direniş Hareketi'ni terör örgütü ilan etmek için Kongre'yi bilgilendirme kararı verdiklerini açıkladı.

Welayet News  - Reuters'e göre, ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Pompeo'nun bugün yaptığı açıklamada, "Üç Ensarullah liderini; Abdulmelik el-Husi, Abdulhalid Bedreddin el-Husi ve Abdullah Yahya el-Hekim'i küresel teröristler olarak ilan etmek niyetindeyim." dedi.

Yaklaşık altı yıldır Yemen'in altyapısını bombalayan ve tahrip eden, Yemen halkına açlığı ve tıbbi malzeme eksikliği dayatan ve Yemenli kadınları ve çocukları öldürmeye devam eden Suudi-BAE koalisyonuyken, Pompeo Yemen halkını savunan ve Suudi ve BAE saldırganlarına direnen Ensarullah Hareketi'ni "terör örgütü" olmakla suçladı.

ABD Dışişleri Bakanı, kendi ülkesinden ve diğer Washington müttefiklerinden (İngiltere ve Fransa gibi) Suudilere ve Birleşik Arap Emirlikleri'ne büyük miktarda ağır silah verilerek, Yemen halkına ve altyapısına verilen büyük tahripten bahsetmeden İran'ı savaşa karışmakla suçluyor.

Pompeo'nun açıklamasıyla, Ensarullah Hareketi bir terörist grup olarak tanınırsa Yemen'deki insani krizi doğrudan şiddetlendirebilir.

Reuters'ın bildirdiğine göre, Yemen'deki diplomatlar ve yardım grupları, Washington'un adamının Yemen ile muhalif gruplar arasındaki barış görüşmelerini tehlikeye atabileceğinden ve savaşın parçaladığı ülkedeki insani krizi tırmandırabileceğinden endişe duyuyor.



Yeni yorum ekle