El'Ameri: Irak’ın İstikları ABD ve Yabancı Güçlerin Irak’tan Gitmelerine Bağlı

Pa, 10/01/2021 - 08:46

Irak'taki El-Fetih koalisyonu başkanı, ABD askerlerinin ülkeyi terk etmeleri gerektiğini vurgularken, şehit Süleymani'nin terörist grup IŞİD'e karşı Irak'ın yanında yer aldığını ve ülkenin sisteminin istikrar kazanmasında önemli bir rol oynadığını söyledi.

Welayet News - Hadi el'Ameri, direniş komutanlarının şehit edilişlerinin 1. yıldönümüyle ilgili dün yaptığı  açıklamada, Kudüs Gücü eski komutanı General Kasım Süleymani ve Irak Haşdi Şabi Kurumu başkan yardımcısı Ebu Mehdi El-Mühendis'in 40 yıllık bir direniş geçmişlerinin olduğunu söyledi.

El-Ameri, "Bu iki değerli ve asil insan,  Irak sisteminin istikrar kazanmasında, işgalciler ve terörizme karşı koymada önemli bir rol oynadılar." dedi.

El-Fetih koalisyonu başkanı, Irak'taki zor durumda İran İslam Cumhuriyeti'nin terör örgütü IŞİD ile mücadelede Irak'ın yanında durduğunu ve Irak halkını destekleyen tek ülke olduğunu kaydetti.

El'Ameri, Irak'ta başta ABD olmak üzere yabancı güçleri çıkarmak için çok çalışmak gerektiğini,  ülkenin istikrarının sadece onların Irak'tan gitmelerine bağlı olduğunu ve onlar ayrılmadan da istikrar olmayacağını ve sorunların daha da artacağını söyledi.

 

Tags: 


Yeni yorum ekle