Maduro: ABD Kongresine saldıranlar Irak, Libya ve Afganistan'a saldıranlardı

Pa, 10/01/2021 - 08:38

Venezuela cumhurbaşkanı Maduro, ABD başkanının destekçilerinin Kongre'ye saldırısına tepki göstererek, onları "Irak, Suriye ve diğer bazı ülkelere saldıran ve insanları öldürenlerin nesilleri" olarak adlandırdı.

Welayet News - Venezuela Cumhurbaşkanı Nicolas Maduro, ABD Başkanı Donald Trump destekçilerinin ABD Kongresi'ne yönelik saldırısına tepki gösterdiği açıklamasında, "Darbenin hazırlandığını, dünyanın değişik ülkelerine saldırıların yapıldığı o ülkeden, şimdi yaptıklarının yansıması geldi'' diyerek, Amerikan yönetiminin 'Ne ekersen onu biçersin' sözü misali yaptıklarının kendilerine geri döndüğünü  söyledi.

Maduro, "Bu beyazlar Irak, Afganistan, Libya, Suriye, Panama ve Granada'yı işgal edenlerdi ve bunlar halka saldırıp onları öldürenlerle aynı kişilerdi." dedi.

Trump'ın Venezuela'da meşru hükümeti devirmeye yönelik çabalarına atıfta bulunan Maduro, "Trump, Venezuela'ya saldırmaya ve çok cahil, beceriksiz ve aptal bir kuklayı dayatmaya çalıştı" dedi.

Maduro, Trump yönetiminin Venezuela muhaliflerinin elebaşlarından Juan Guido'yu Venezuela'da iktidara getirmek için bir dizi komplo ve darbe çalışmalarına girdiğini  ancak Venezüella ordusu ve halkının direnişiyle onların bu planlarının yenilgiye uğratıldığını söyledi.

Tags: 


Yeni yorum ekle