Ruhani: İran milleti yabancı aşıların kobayı olmaz

Ct, 09/01/2021 - 14:19

Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, İran milleti yabancı aşıların kobayı olmayacağını vurguladı.

Welayet News - Cumartesi günü korona virüs salgını ile milli mücadele merkezinin 51. oturumunda konuşan Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani şöyle dedi:

Yabancı firmalar İran’a ürettikleri aşıları vererek, halkın üzerinde denemek istedi; ancak Sağlık Bakanlığı buna engel oldu.

Korona virüs aşısının alımı hakkında bir dizi spekülasyon yapıldığını kaydeden Ruhani, devlet radyo televizyon kurumu ve medya bu tür spekülasyonlarla mücadele etmeleri gerektiğini, vatandaşlar ancak Sağlık Bakanlığı ve uzmanlarının sözünü dinlemeleri ve fırsatçılara aldanmamaları gerektiğini vurguladı.

Korona virüs aşısının alımı hükümetin öncelikleri arasında yer aldığını kaydeden Cumhurbaşkanı Ruhani, aşılanma meselesi, halkın sağlık protokollerini unutmaları anlamına gelmemesi gerektiğini ifade etti.

Ruhani şöyle ekledi:

Korona virüs aşısının etkisi yüzde yüz olsa bile, ki hiç biri öyle değil, tesirini ancak haftalar sonra gösterecektir. Nitekim herkes, hatta korona virüs aşısı yeteri miktarda vatandaşlara aşılansa bile en az beş altı ay daha sağlık protokollerine uyulması gerektiğine vurgu yapıyor. Dolayısıyla vatandaşlar bu konuyu unutmamaları gerekiyor.

Tags: 


Yeni yorum ekle