Zaferin iki komutanı; iki medeniyetin kucaklaşması

Ct, 09/01/2021 - 10:04

Birbirinden çok uzak iki şehirden (Basra ve Kırman) iki adam boy gösterdi. Yegane bir ruhu şekillendirmenin çabasını verdiler. Bu iki adam, iki medeniyetin arasındaki çatlağı doldurup böylece Amerika’ya ve İŞİD gibi Amerikan piyonlarına karşı mücadelede ortak bir kaderi şekillendirdi.    

Welayet News  - Iraklı yazar ve siyasi analist Sabah Zengene, Tasnim Haber Ajansı için kaleme aldığı yazının bir bölümünde, İran ve Irak arasındaki tarihi ve kültürel ilişkilere değinerek, şu ifadelere yer verdi:

“İki kahraman birbirini kucakladı; biri, zaferin mühendisi (Ebu Mehdi el-Mühendis) diğeri ise öncekliklerin mukassimi (Hac Kasım Süleymani) oldu. Böylece İŞİD’in altında Richter ölçeğinde yeri sallayan, zafere kadar şehit, şehit olana kadar zafere ulaşan bir toparlanma gücü ürettiler.

Bu iki kahramanın kanı ve bedeni, birbirlerinin medeniyetini sarıp kucaklayarak iki ülke arasında yıllarca sürecek ortak diplomasi, arabuluculuk ve işbirliğini şekillendirmiş oldular ancak şehadetin kanı her şeyi kendisinde eritti ve medeniyetler dayanışmasına mührünü vurdu”.   



Yeni yorum ekle