Yemen Başbakanı Batı'nın İran'la Karşı Karşıya Gelmesinin Nedenini Açıkladı

Cu, 08/01/2021 - 21:25

Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti Başbakanı, Batı'nın İran'la karşı karşıya gelmesinin İran'ın İslami bölgeyi bölme amaçlı Siyonist-Amerikan projesine karşı direnmesinden kaynaklandığını belirtti.

Welayet News  - Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti Başbakanı, Suudi Arabistan ve BAE'nin Yemen'i bölmek için açık ve ortak bir proje peşinde olduğunu söyledi.

Abdulaziz bin Habtur, el-Mesire'ye verdiği demeçte, "Suudi Arabistan ve BAE, Yemen'de hakimiyet kurmak ve nüfuzlarını genişletmek için uyguladıkları belirli projelere ek olarak Yemen'i bölmek için açık ve ortak bir projeye sahip." dedi.

Abdulaziz bin Habtur, "BAE, bir çok Yemen şehrine, adalarına ve üslerine hükmetmek istiyor ve Suudi Arabistan ise diğer alanlara hakim olmak istiyor." diye ekledi.

Bin Habtur, Suudi-BAE koalisyonunun paralı askerlerinin birbirleriyle ittifak oldukları iddialarını büyük bir yalan olarak nitelendirerek şöyle dedi: "Liderlerinin Yemen'deki savurganlıkları nedeniyle birbirleriyle çatışmaya devam etmelerinin yanı sıra, derin farklılıklarından dolayı gelecekte de çatışmaya devam edecekler."

Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti Başbakanı, Arap ve İslami bölgeleri ayırma projesinin, yüz yıldan daha uzun bir süre önce Siyonistlerin bir projesi olduğu ve Filistin'in işgali için çizildiğini ifade etti.

Yemen Başbakanı, "Doğal olarak, bölgedeki Siyonist projeye karşı direniş alanındaki herhangi bir proje Batılıların projesiyle karşı karşıya kalacaktır." dedi.

Bin Habtur, uzlaşmacı Arap yöneticileri bölgedeki Siyonist, Batı ve Amerikan projesinin bir parçası olarak nitelendirerek şöyle dedi: "İran İslam Cumhuriyeti'ne karşı koalisyon kurmaya çalışıyorlar çünkü İran Filistin'in yanında."



Yeni yorum ekle