Tunuslu Partiler: Süleymani, Tunus Halkı Arasında Yüce Bir Konuma Sahip/ İntikam Bekliyoruz

Cu, 08/01/2021 - 21:16

Tunuslu parti liderleri, Serdar Süleymani'nin yüksek makamına övgüde bulunarak, hayatını İslam ve Filistin için feda ettiğini belirtti.

Welayet News  - Kudüs Gücü'nün şehit komutanı General Kasım Süleymani'nin Bağdat havaalanında Amerikan terörist güçleri tarafından şehit edilmesinin üzerinden bir yıl geçti.

General Kasım Süleymani'nin anısı, çeşitli Tunuslu grupların kalbinde hala yaşıyor ve bu gruplar, Hacı Kasım'ın direniş ilkelerine ve Filistin davasına bağlılığını takdir etmeye devam ediyor.

Tunus Halk Hareketi Partisi Lideri Mübareke el-Berahemi, el-Ahd haber ajansına verdiği demeçte; "Terör operasyonunun amacı direnişi sarsmak ve bir tür umutsuzluk yaratmaktı." dedi.

Mübareke el-Berahemi, ABD, bu suikast ile direniş ekseninin bu ülkeye karşı olan hesaplarını yeniden gözden geçireceğine inanıyordu.

ABD'nin eyleminin sebebinin, Şehit Süleymani ve arkadaşlarının Washington'a İran ve Irak’ta yenilginin acı tadını tattırması olduğunu belirten Mübarek el-Berahemi, direniş ekseninin Şehit Süleymani tarafından güçlendirildiğini ve İran İslam Cumhuriyeti'nin de direniş gruplarını desteklediğini kaydetti.

Tunuslu lider, "Şehit Süleymani'nin çabaları kesintisizdi ve Siyonist rejimle ilişkilerini normalleştirmeye çalışan Arap rejimlerinin eylemlerine bir yanıttı." açıklamasında bulundu.

Bu Korkakça hareketin üzerinden bir yıl geçti, ancak direniş; istikbara ve Arap araçlarına karşı koymak için kendi araçlarını geliştirmeye devam ediyor. Bu geçen süre zarfında özgür insanlar Kasım Süleymani ve Ebu Mehdi el Mühendis’in intikamına eşit değerde güçlü bir cevabı bekliyorlar.

Şehit Süleymani, İslam ve Filistin İçin Canını Feda Etti

Tunus Normalleşme ve Siyonizme Karşı Direniş Teşkilatı Başkanı Ahmed el-Kahlavi; "General Süleymani, İslam Ümmeti ve Filistin meselesinin ön saflarında yer aldı ve teröristlerle yüzleşmede ve onların nüfuzunun bölgenin güvenliğini bozmasını önlemede önemli rol oynadı." açıklamasında bulundu.

Ahmed el-Kahlavi, "Şehit Kasım Süleymani çok fedakarlık yaptı, sonunda hayatını İslam Ümmeti ve Filistin meseleleri için feda etti." dedi.

Tunuslu lider şunları kaydetti: "Şehit Süleymani, Filistin davasını desteklemedeki kahramanca rolü nedeniyle Tunus halkı ve Arap dünyası arasında büyük saygı görüyor."

El-Kahlavi açıklamasının sonunda şöyle dedi: "Direniş generali, birçok Arap ülkesinde direniş eksenini desteklemede kahramanca rolü ile büyük bir etki yarattı. Direniş Ekseni'nin Amerikan-Siyonist planlarına karşı koyması için arkasında değerli bir miras bıraktı."



Yeni yorum ekle