Trump'ın Tutuklanma Kararı Adil ve Cesurca Bir Karar

Cu, 08/01/2021 - 08:21

Irak Yüksek İslami Meclisi Başkanı, Bağdat'taki Rusafa Bölge Soruşturma Mahkemesinin direniş komutanlarına suikast düzenlemek suçlamasıyla ABD Başkanı Donald Trump için dün tutuklama emri çıkarmasının adil ve cesurca bir karar olduğunu bildirdi.

Welayet News  - Fars Haber Ajansı'nın Perşembe günkü haberine göre, Hemam Hammudi,  general Süleymani ve Haşdi Şabi Kurumu başkan yardımcısı Ebu Mehdi el'Mühendis ve arkadaşlarına düzenlenen suikastta ABD Başkanı Trump'ın sanık olarak tutuklanması kararının aslında,  3 Ocak'ta Bağdat'ta gösteri yapan ve Trump yönetiminin yargılanmasını talep eden milyonlarca insanın iradesi olduğunu söyledi.

Hammudi, ulusal otoriteyi sürdürmenin ve güvenli ve istikrarlı bir Irak oluşturmanın tek yolunun hukukun üstünlüğü olduğunu söyledi.

Eski Irak Başbakan Yardımcısı Baha'u'l el-Eraci de mevcut ABD başkanına karşı verilen kararın Irak hükümeti için bir zafer olduğunu söyledi.

Bu arada Irak Seyyid'üş Şüheda Kitapları genel sekreteri Ebu Ala El'Walai de,  Irak yargısına, en şerefli insanlarına yönelik cinayetten dolayı Trump'la ilgili yakalama kararı verilmesini  takdir etti.

Irak parlamentosunda Sairun koalisyonu üyelerinden  Riyad el-Mesudi, Trump aleyhine çıkarılan tutuklama emrinin Irak içinde de infaz edilebileceğini ve Irak'a gelir gelmez tutuklanacağını söyledi.

ABD tarafından 3 Ocak 2020'de düzenlenen bir hava saldırısı sonucu, İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani ve Mühendis, Bağdat Havalimanı yakınlarında şehit olmuştu.



Yeni yorum ekle