Suriye: ABD, Siyonist Rejimin Kimyasal ve Nükleer Silahlarını Koruyor

Çar, 06/01/2021 - 10:37

Rusya el-Yevm haber ajansının bildirdiğine göre Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Beşar el-Caferi, Güvenlik Konseyi'nin sanal toplantısında ABD'nin Siyonist rejimin kimyasal, biyolojik ve nükleer silah cephaneliğini desteklediğini belirtti.

Welayet News  - Beşar el-Caferi, Şam'ın kimyasal silah ve diğer kitle imha silahlarının herhangi bir zaman ve yerde herhangi bir kişi tarafından kullanılmasını kınadığını belirtti.

El-Caferi şöyle devam etti: "2003 yılında Suriye'nin tüm kitle imha silahlarından arınmış bir bölge oluşturmak için bir karar taslağı sunduğuna şahit olduk."

Beşar el-Caferi, "Bu halde, ABD delegasyonunun Siyonist rejimin kimyasal, biyolojik ve nükleer silah cephaneliğini korumak için bu taslak sunulursa onu veto etmekle tehdit etti." dedi.

Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Beşar el-Caferi, Suriye'de ilk kimyasal silah kullanımının 2013 yılında İdlib vilayetinin Han el-Esel bölgesinde bir terörist grup tarafından kaydedildiğini ve bu sırada 16'sı asker olmak üzere 25 kişinin öldürüldüğünü ve onlarca kişinin yaralandığını belirtti.

El-Caferi, "Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü'nün Suriye'nin düşman ülkelerinin elinde yalan suçlamalarda bulunma aracı olmasına üzülüyoruz." açıklamasında bulundu. 

El-Caferi ayrıca, terörist gruplara destek veren ülkelerin, terörist grupların Suriye'de kimyasal silah kullanması sorununu gizlemeye çalıştıklarını söyledi.



Yeni yorum ekle