Şehit Ebu Mehdi El Mühendis’in Ailesi : “Hüseyni Kararlılıkla ABD'yi Durduracağız”

Çar, 06/01/2021 - 08:59

Şehit Ebu Mehdi el-Mühendis’in ailesi yayınladığı bildiride, IŞİD'e karşı kazanılan zaferin komutanlarının şehadetinin birinci yıldönümünde Irak halkının muhteşem varlığını takdir ederek, bu şehitlerin kanlarına sadık kalacaklarını açıkladı. 

Welayet News  - Haşdi Şabi Teşkilatı Başkan Yardımcısı Şehit Ebu Mehdi el-Mühendis’in ailesi, dün Irak halkın, IŞİD'e karşı kazanılan zaferin komutanlarının şehadetinin birinci yıldönümünde düzenledikleri görkemli anma merasimi için teşekkür etti.  

Irak basınında yer alan bilgilere göre, bu bildirinin başında Allah’ın adından sonra, Saf Suresinin sekizinci ayeti zikredildi ve şunlar yazdı: ‘یُرِیدُونَ لِیُطْفِئُوا نُورَ اللَّهِ بِأَفْوَاهِهِمْ وَاللَّهُ مُتِمُّ نُورِهِ وَلَوْ کَرِهَ الْکَافِرُونَ. 

(Onlar ağızlarıyla Allah’ın nurunu söndürmek istiyorlar. Hâlbuki kâfirler istemeseler de Allah nurunu tamamlayacaktır.) 

Şehit Ebu el-Mühendis’in ailesi bildirinin devamında, büyük Irak halkını selamlayarak, onların Saddam rejimine ve daha sonra Amerika işgalcilerine karşı mücadelelerini ve ülkelerini tekfircilerin, Baasçıların ve IŞİD’in pençesinden kurtarmalarını takdir etti. 

Bu bildiride şu ifadeler yer aldı: ‘Kıymetli şehit Ebu Mehdi el-Mühendis ve Haşdi Şabi’deki mazlum azizler ve kardeşi Şehit Hacı Kasım Süleymani ve sevgili arkadaşlarının fedakarlıklarına karşı bu büyük sadakati somutlaştırdığınız sizleri en içten dileklerimizle selamlıyoruz. Sizler, Aşura günü Hüseyin'in çağrısına Lebbeyk diyen ve Allah'ın günlerini hatırlayanlarsınız. 

Sizin, zorbalığın tahtını sarsan onurlu duruşunuz karşısında saygıyla duruyor ve sizlerle birlikte yüksek hedefimize doğru yürüyoruz. Haşdi Şabi’nin babası ve şehit komutan Ebu Mehdi el-Mühendis’in de "Bizler bu Hüseyni kararlılıkla ABD'yi ve haleflerini durduracağız" dediği gibi, biz de buna inanıyoruz. Onlar bunun çok uzak olduğunu düşünüyorlar ve biz ise bunu çok yakın olarak görüyoruz.’ 

İran İslam Cumhuriyeti Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcı Ebu Mehdi el-Mühendis ve arkadaşlarının 3 Ocak 2020’de şehit edilmesinin yıldönümünde, bu şehitleri anmak ve suikastçılara karşı yapılan gösterilere katılmak için Bağdat'ın Tahrir Meydanı'na akın eden Irak halkından kalabalık bir kesim "Şehadet ve Egemenlik" sloganları atarak Amerikalı teröristlerin Irak'tan çıkarılması gerektiğini vurguladılar. Tahrir Meydanı'nda bulunanların en önemli sloganları arasında "Amerika’ya Hayır", "İsrail’e Hayır", "Al-i Suud’a Hayır" ve "Allah Ekber, Amerika Şeytan-ı Ekber" sloganları yer aldı. 

Bağdat'ın yanı sıra diğer Irak şehirleri de bu şehitlerin anılmasına ve IŞİD'e karşı kazanılan zaferlerin komutanlarına karşı işlenen bu cinayetin kınanmasına şahit oldu. 



Yeni yorum ekle