Ortadoğu'yu Süleymanileştirmek

Çar, 06/01/2021 - 08:22

Bir Amerikan dergisi haberinde, Ortadoğu’da General Kasım Süleymani’nin şehadetinin yıldönümü münasebetiyle düzenlenen kapsamlı merasimleri, İran’ın bölgedeki nüfuzunun bir örneği olarak değerlendirdi. 

Welayet News  - Newsweek Dergisi “Ortadoğu’yu Süleymanileştirmek” başlıklı haberinde, Gazze Şeridi'nden Lübnan'a kadar Ortadoğu'da General Kasım Süleymani'yi şehadetinin birinci yıl dönümünde anmak için ilan panolarının yaygın şekilde yerleştirildiğine değindi ve Şehit Süleymani’yi anma merasimlerini İran’ın bölgedeki nüfuzunun bir örneği olarak nitelendirdi. 

Bu derginin haberinin devamında, Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah’ın geçen hafta, General Kasım Süleymani suikastının faillerinden kesin olarak intikam alınacağı yönünde yaptığı konuşmaya değinilerek, General Süleymani’nin, suikastının yıldönümünde anılmasının, İran’ın nüfuzunu gösterme çabaları olduğu vurgulandı. 

Newsweek, General Süleymani’nin son yıllarda Ortadoğu'daki önemli rolünü vurguladı ve şunları yazdı: ‘O, Rusya'nın Suriye savaşına girmesine ikna edilmesine yardım etti. O, Irak hükümetine IŞİD'le savaşmak için Şii grupları kullanmasını tavsiye etti. O, İsrail'e karşı 2006 yılı savaşında Seyyid Hasan Nasrallah ile de yakından iş birliği yaptı.’ 



Yeni yorum ekle