Süleymani ve El Mühendis’in Fedakarlıkları Sayesinde Egemenliğimize Sahibiz

Çar, 06/01/2021 - 15:48

Irak cumhurbaşkanı Berhem Salih, İran devrim muhafızları ordusu Kudüs Gücü komutanı general Kasım Süleymani ve Irak Haşdi Şabi Kurumu başkan yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis'in şehadet yıldönümünde onları anarken, bu 2 büyük İslam komutanını, Irak'ın terörle mücadelesindeki katkılarından dolayı övdü.

Welayet News  - Fars Haber Ajansı'nın haberine göre, Berhem Salih, anma töreninde yaptığı konuşmada, IŞİD terör örgütü ile savaşın zor şartlarında general Süleymani'nin  Iraklılarla birlikte olduğunu belirterek, bu şanlı İslam komutanı ve Ebu Mehdi El-Muhendis'in IŞİD terörizmi, diktatörlük ve zorbalığa karşı mücadelede uzun geçmişlerinin olduğunu' söyledi.

Berhem Salih, Haşdi Şabi savaşçılarının diğer Irak silahlı kuvvetleriyle birlikte cesaretini, ayrıca Irak'ın en yüksek dini otoritesinin cihatla ilgili fetvasını,  IŞİD ve terörizmi yenmedeki önemli rolünü övdü.

Irak cumhurbaşkanı, IŞİD ile Irak savaşının bu zorlu koşullarında şehit Ebu Mehdi el-Mühendis'in büyük ve cesur rolünün tarif edilemeyecek kadar büyük olduğunu  belirterek, "Aslında o, terörizmle mücadelenin zor şartlarında bir mühendis ve aynı zamanda bir  komutandı. Onların bu gibi fedakarlıkları sayesinde bugün egemenliğimize sahibiz. Şeref ve fedakarlığı bir araya getiren sıfat ile imanın en üst seviyesi olan şehitlik, ancak samimiyet ve fedakarlık ile elde edilebilir, şeref ve haysiyet böyledir, bağımsızlık ve egemenlik olmadan anlamsızdır." dedi.

Sözkonusu merasime Haşdi Şabi Kurumu yetkililerinin yanısıra Irak bakanlar kurumu ve yetkililerinden bir çoğu katıldı.



Yeni yorum ekle