ABD, IŞİD Teröristlerini El Tenf Üssüne Taşıdı

Sa, 05/01/2021 - 22:11

Suriye resmi haber ajansı SANA; işgalci ABD güçlerinin Haseke ilindeki cezaevlerinde tutulan IŞİD teröristlerini Suriye ve Ürdün sınır üzerinde bulunan el-Tenf’deki gayrimeşru üssüne aktardığı haberini paylaştı.

Welayet News  - Yerel kaynaklar SANA muhabirine, Amerikan işgal güçlerinin el Şeddadi Kentinin doğusundaki Kamp el-Bulğar Cezaevinde tutulan 10 IŞİD teröristini ve Haseke’deki hapishaneden ise 50 IŞİD teröristini, zırhlı arabalarla ABD’nin yasadışı el-Tenf üssüne naklettiğini söyledi.

Kaynaklar ayrıca, çok sayıda teröristin Haseke’den helikopterle el-Tenf üssüne nakledildiğini belirtti.

SANA, yasadışı el-Tenf üssüne taşınan teröristlerden ikisinin kimliğini açıkladı. Buna göre teröristlerden biri, el yapımı patlayıcı cihazların üretiminin denetçisi Kazım Hasan el Calkam (takma adı Ebu el-Bara), diğeri ise arabaların zırhlanmasında ve bubi tuzaklamasında uzman Iraklı terörist Harfan Cedu’ el Hamad’dır.

ABD güçleri, IŞİD teröristlerine yatırım yaparak ve onları Suriye'nin kuzeyindeki hapishanelerden naklederek bölgedeki planlarını gerçekleştirmek ve kanıtları yok etmek için kullanmaktadır. Eldeki belgeler ABD’nin IŞİD terör örgütlerini desteklediğini kanıtlamaktadır.



Yeni yorum ekle