Yaptırımlara Rağmen İran Bir İHA Süper Gücüdür

Sa, 05/01/2021 - 18:08

İran Ordusu Genel Komutan vekili tuğgeneral Muhammed Hüseyin Dadres, tüm yaptırımlara rağmen, İran'ın bugün bölge ve bölge dışında İnsansız Hava Araçları (İHA) konusunda bir süper güce dönüştüğünü söyledi.

Welayet News  - General Dadres, birinci İHA Tatbikatını denetimde yaptığı açıklamada, ambargolara rağmen İranlı gençlerin gayreti ile İran’ın yeni askeri teçhizatlar yapımı konusunda gelişmiş ülkelerle rekabet edecek konuma geldiğini söyledi.

İHA Tatbikatında farklı kuvvetlere yönelik muhtemel tehditlere karşı saf tutulacağını ifade eden General Dadres, İran ordusunun her zaman bölge dışı ülkeler ve düşmanların tehditlerine karşın teçhizatlarını yenilediğini ve tatbikatlar düzenlediğini söyledi.

İHA tatbikatı, yüzlerce İHA’nın katılımıyla bugünden itibaren iki gün süre ile İran’ın farklı yerlerinde düzenlenecektir.

Bu tatbikatı gerçekleştirmenin ana mesajının, yabancıların varlığına ve müdahalesine gerek kalmadan bölgede barış ve güvenliği sağlamak olduğunu söyleyen Tuğgeneral  Dadres, ''İran ordusu her zaman bölge dışı ülke ve düşman tehdidiyle karşı karşıyadır ve ona göre de gerekli hazırlıkları ve çalışmaları yapmaktadır'' dedi. 

Tags: 


Yeni yorum ekle