Şehit Süleymani mektebi, bölgedeki Amerikan yenilgisinin ana nedenidir

Sa, 05/01/2021 - 06:51

İran Silahlı Kuvvetlerinin Başkomutan Yardımcısı ve Üst düzey danışmanı tümgeneral Seyyid Yahya Rahim Safevi, Süleymani Mektebi'nin ABD'nin Afganistan ve Irak'taki stratejilerinin başarısızlığına ve aynı zamanda Lübnan ile Gazze'de Hizbullah'a karşı savaşta Siyonist rejimin yenilgisinin ana nedeni olduğunu söyledi.

Welayet News  - Tümgeneral Seyyid Yahya Rahim Safevi, Tahran'da düzenlenen Kudüs Gücü Komutanı general Kasım Süleymani'nin  teorik ve pratik yaşamı konulu seminerde yaptığı konuşmada, ''Süleymani Mektebi'nin en önemli yaptığı iş, gençlerin yetiştirilmesidir. İslam Devrimi'nin zaferi, kutsal savunmanın, dini demokrasi sisteminin kurulması ve emperyalizm karşıtı direniş cephesinin oluşturulması dört ana stratejidir'' dedi.

Şehit Süleymani'nin yönetim ve komutanlığı özelliklerine de değinen general Safevi, şunları söyledi: ''Bölgede ve İslam dünyasında düşmanların ve ABD'nin stratejisinin ne olduğunun doğru bilinmesi, halkın gücünden güç oluşturmak, direniş cephesinde halk güçlerinin örgütlenmesi ve direniş cephesinin yeniden tanımlanması ve geliştirilmesi en önemli ilkelerdir. Şehit Süleymani ayrıca taktik, harekat ve stratejik kademelerde görev yapan bir komutandı.'' 

Tümgeneral Safevi, siyonist İsrail rejiminin Nil'den Fırat'a kadar Büyük İsrail Devleti planının sürdürdüğünü ancak işgal altındaki bölgeleri güvence altına almakta başarısız olduğunu belirterek ''General Süleymani'nin şehit olmasının en küçük etkisi Amerikalıların Batı Asya'dan çıkması ve Kudüs'ün özgürlüğüne kavuşması olacaktır' dedi.



Yeni yorum ekle