İran Yargı Erki Başkanı: Donald Trump’ın cezalandırılması lazım

Pt, 04/01/2021 - 19:50

İran Yargı Erki Başkanı İbrahim Reisi, ABD Başkanı Donald Trump'ın Şehit Süleymani suikastı yüzünden cezalandırılması gerektiğini belirtti.

Welayet News  - Mehr Haber Ajansı'nın bildirdiğine göre, İran Yargı Erki Başkanı İbrahim Reisi, Lübnan merkezli El Manar TV kanalına verdiği özel röportajda, "Kasım Süleymani tüm bölgede etkili bir figürdü ve düşman, suikast ile onun yolunu engelleyeceğini ve direniş akışını önleyeceğini düşünüyordu. Düşman, Kasım Süleymani’nin şehadeti ile, milletlerin adalet talebini ve istikbar ile Siyonist Rejim’le mücadeleyi durduracağını düşünüyordu, ancak gerçekte durum böyle değil." dedi.
Kasım Süleymani’ye suikastı "cinayet" olarak belirten Reisi, “Trump bu suçu işlemiş ve medyada da açık açık suikast talimatı verdiğini söylemiştir. Amerika’da gerek başkan olsun ya da olmasın, işlediği suçtan ötürü Donald Trump’ın cezalandırılması lazım. Ona yardım eden tüm işbirlikçiler tespit edilmiştir." ifadesini kullandı.
Reisi sözlerini şöyle sürdürdü:
“İran'da bu meseleyi takip etmek amacıyla özel bir komite kuruldu, ancak suikast Irak’ta gerçekleştiği için Iraklı yetkililerle görüştük ve davayı birlikte yürütme doğrultusunda iki ülkenin siyasi ve adli yetkilileri devamlı temas halindedir. Şehit Kasım Süleymani’iye yönelik suikaste müdahil olanlar, cezalandırılana kadar sürecin peşini bırakmayacağız.”
İran Yargı Erki Başkanı, insan hakları savunucusu olduğunu iddia eden uluslararası kuruluşların da süreci takip etmesi gerektiğini vurgulayarak, “Biz de, yorulmadan süreci takip edeceğiz ve Şehit Kasım Süleymani'nin kanının istenen sonuca ulaşmamıza yardımcı olacağına inanıyoruz." diye konuştu.



Yeni yorum ekle