BM: General Süleymani Suikastı, BM Bildirgesi ve İnsan Haklarına Aykırıydı

Pt, 04/01/2021 - 19:46

BM özel raportörü Agnes Callamard bir kez daha şehit General Kasım Süleymani’ye düzenlenen suikast olayını kınayarak, bu cinayetin uluslararası yasalara aykırı olduğunu belirtti.

Welayet News  - Agnes Callamard twitter hesabından yaptığı açıklamada; Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani’ye yapılan suikastın uluslararası insan hakları yasalarına aykırı olduğunu, Amerika’nın bu cinayetinin aynı zamanda Irak’ın toprak bütünlüğünün de ihlali sayıldığını belirtti.

BM özel raportörü Callamard, 9 Temmuz tarihinde de BM İnsan Hakları Konseyi oturumuna sunduğu raporunda; Amerika’nın şimdiye kadar General Süleymani’nin Amerikalıların hayatına yönelik acil ve kesin tehdit oluşturduğuna dair geçerli kanıt veya belge gösteremediğini, İranlı üst düzey bir yetkilinin üçüncü bir ülkede suikastın hedefi olması, uluslararası yasalara ve BM bildirgesine aykırı olduğunu vurguladı.

BM özel raportörü Agnes Callamard Reuters haber ajansına verdiği mülakatta da, Amerika’nın General Süleymani suikastı ile ilgili iddialarının mesnetsiz iddialar olduğunu belirterek, ABD’nin bu cinayetini, uluslararası yasalara ve BM bildirgesine aykırı olarak niteledi.



Yeni yorum ekle