Şehit Süleymani, Siyonist Rejime Varoluşsal Bir Tehdit Oluşturdu

Pt, 04/01/2021 - 16:24

Filistinli grupların liderleri, Hacı Kasım Süleymani'nin şehit olmasının birinci yıldönümü münasebetiyle Gazze Şeridi'nde bir toplantı düzenleyerek, "Bu şehit, Amerikan-Siyonist komplolarına karşı aşılmaz bir sed oluşturdu ve onun yolu Filistin'in kurtuluşuna kadar devam edecektir." açıklamasında bulundu. 

Welayet News  - İslam Devrim Muhafızları Kudüs Gücü komutanı Serdar Kasım Süleymani'nin şehadet yıldönümü vesilesiyle, Filistinli liderler ve analistlerin katılımıyla Gazze Şeridi'nde bir toplantı düzenlendi.

İslami Cihat Hareketi'nin Açıklaması

Filistin el-Yevm haber ajansının bildirdiğine göre, İslami Cihad'ın üst düzey bir üyesi olan Velid el-Katati toplantıda yaptığı açıklamada, direnişi desteklemenin İslam Cumhuriyeti'nin temellerinden biri ve dış politikasında belirleyici bir faktörü olduğunu söyledi.

Velid el-Katati, "Şehit Süleymani, direnişe ve Filistin'e destek olarak İslam Cumhuriyeti'nin sembolü haline geldi ve direniş devrimini ve Filistin milletine kimlik kazandırdı. Şehit Süleymani, Filistin'de ve hak ile batılın bulunduğu her bölgede vardı. İran'ın Amerikan-Siyonist ekseni tarafından kuşatılması, yalnızca İran'ın Filistin sorununa verdiği destek nedeniyledir." dedi.

Hamas'ın Açıklaması

Hamas'ın kıdemli üyelerinden İsmail Rıdvan, "Serdar Süleymani suikastı Filistin ve direniş için büyük bir kayıptı, çünkü Filistin direnişinin ana destekçisiydi. Direniş çalışmalarının ve direniş cephelerinin birliğine inanıp, kalbi Filistin ve Kudüs sevgisine bağlıydı." açıklamasında bulundu. 

İsmail Rıdvan, Şehit Süleymani'nin sürekli keder ve üzüntüsünün Filistin'in desteği ve direnişi olduğunu açıklarken, İran'ın direniş araçlarının geliştirilmesindeki desteğini takdir ettiklerini ifade ederek, "Bu destek bir caydırıcılık dengesine yol açtı ve İran'ın desteği, direniş araçlarının benzersiz gelişimini gördüğümüzde karşılığını aldı." dedi.

Rıdvan, Süleymani suikastının Filistin topraklarındaki direniş yolunu durdurmadığını ve durdurmayacağını, bu yolun Filistin kurtuluşuna kadar devam edeceğini belirtti.

Halk Direniş Komiteleri'nin Açıklaması

Filistin Halk Direniş Komiteleri, Şehit Süleymani'nin Amerikan-Siyonist küstahlığı ile yüzleşmenin sembolü olduğunu ve bazılarının Siyonist rejimle ilişkilerini normalleştirme telaşına rağmen İslam Ümmetinin tüm özgür halkının kalbinde yer alacağını ifade etti.



Yeni yorum ekle