Irak Hizbullahı: Iraklılar ABD'ye ve uşaklarına sert bir tokat attı

Pt, 04/01/2021 - 07:27

Irak Ketaib Hizbullah hareketi, direniş şehitlerinin komutanlarının anısına düzenlenen merasime Irak halkının milyonluk katılımıyla, ABD ve uşaklarına sert tokat indirdiğini bildirdi.

Welayet News  - Irak'ta Haşdi Şabi Kurumu'na bağlı sözkonusu grup, Bağdat'ta dünkü görkemli gösterinin ardından yaptığı yazılı açıklamada, "direniş liderlerinin intikamının katillerden alınması yönündeki kararlılıktan vazgeçilmeyeceğini'' bildirdi.

Sözkonusu hareketin bildirisinde, Ketaib Hizbullah hareketi, "ABD askerlerinin Irak'tan çekilmesi gerektiği konusunda asla müsamaha göstermeyeceğiz." cümlesine yer verdi.

Bu arada  Irak Haşdi Şabi Kurumu başkanı Faleh el'Feyyaz, dün milyonlarca kişinin şehit komutanları anma merasime katılmasını, katillerden intikam alma kararlılığının gösterisi olduğunu belirterek, direniş komutanlarının intikamının alınacağını söyledi.

Irak Haşdi Şabi Kurumu başkanı, "Tüm haklarımızı ve çıkarlarımızı haysiyet ve egemenlik ile koruyacağız" Ayaklanma, dini mezhepçilik ve ırkçılık, son on yıllarda Irak'ı geriye doğru götürdü. Haşdi Şabi'yi destekleyenler bu örgütten daha geniştir ve bu milletin çocuklarını katledenlerden hesap soracaklardır. Irak'ın birliği gücünün sırrıdır ve sizden vatan ve otorite bayrağı altında kalmanızı istiyorum' dedi. 

Feyyaz konuşmasının sonunda, uzlaşmacıların [Siyonist rejimle] ilişkileri normalleştirme telaşının, zayıflıklarının bir sonucu olduğunu söyledi.



Yeni yorum ekle