Abdulmelik El-Husi: Şehitlerin yolu sürdürülecek

Pt, 04/01/2021 - 07:22

Yemen Ensarullah Genel Sekreteri Seyyid Abdulmelik el'Husi, şehitleri onurlandırmak, onların yolunu sürdürmek ve hafızalarını canlı tutmak gerektiğini vurguladı.

Welayet News  - El'Mesire tv.'ye göre, Seyyid Abdulmelik el-Husi, dün şehitler günü ve  İran Kudüs gücü komutanı general Kasım Süleymani'nin şehadetinin yıldönümü vesilesiyle yaptığı açıklamada, ''General Süleymani'nin yolundan ve özelliklerinden  özgürlük için faydalı dersler çıkarılması gerekir ve zalimlerin, tagutilerin yönetiminden kurtulmak için fedakarlık yapmak gerekir' dedi.

el-Husi, Gaze Şeridi'nin kurtuluşunu ve Hizbullah'ın Lübnan'daki zaferlerini cihat ve şehitlik deneyiminin başarısının örnekleri olarak göstererek, bölgedeki çatışmaların ana kökeninin ABD ve ırkçı İsrail'in düşmanca eylemleri ve bazı Arap ülkelerinin bu rejimlerle uzlaşması bildirdi. 

Yemen Ensarullah hareketinin lideri, ABD'nin general Kasım Süleymani'yi Müslüman Ümmet'in zaferinin komutanı olduğu için öldürdüğünü ve artık özgürlük ve bağımsızlığa layık halk ve İslam devletlerinin bölgedeki İsrail ve Amerikan komplolarını engellemek için birlikte çalışabileceğini söyledi.



Yeni yorum ekle