Venezuela Dışişleri Bakanı şehid General Kasım Süleymani'yi andı

Pt, 04/01/2021 - 07:17

Venezuela Dışişleri Bakanı, İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü'nün unutulmaz komutanı Kasım Süleymani'nin şehadetinin yıldönümünde onu saygıyla andı.

Welayet News  - Venezuela Dışişleri Bakanı Jorge Ariza Pazar günü paylaştığı bir Twitter mesajında ​​şunları yazdı: ''Venezuela, İslam Devriminin liderine selamlarını iletirken, İran halkının sevgiyle ve saygıyla şehadet yıldönümünü andığı efsane komutan Kasım Süleymani'nin anısına İran halkını selamlıyorum.''

Venezuela dışişleri bakanı mesajında şehit  Süleymani'nin bir yıl önce ABD Başkanı Donald Trump yönetiminin emri üzerine ABD terörist güçlerince öldürüldüğünü bildirdi. 

Eski Bolivya Devlet Başkanı Evo Morales de, dün general Süleymani'nin şehit edilişinin yıldönümünde attığı bir mesajda, "Venezuella, bu komutanın onuruna İran halkının yanında yer alıyor" dedi.

Morales Twitter mesajında ​​"Emperyalizme karşı mücadelenin, 2020'de suikasta kurban giden Komutan Kasım Süleymani gibi, dünyada kahramanları ve şehitleri var" diye yazdı.

Eski Bolivya cumhurbaşkanı,"İnsanlar, adalet için verilen kahramanca mücadeleyi ve yabancı saldırganlıktan muzdarip ulusların egemenliğinin savunulmasını resmiyette tanıyor" dedi.



Yeni yorum ekle