Haşdi Şabi: Akan Pak Kanlara Her Daim Sadık Kalacağız

Pt, 04/01/2021 - 06:47

Irak Haşdi Şabi Başkanı Falih el-Feyyaz, bu sabah General Kasım Süleymani ve Ebu Mehdi El-Mühendis'e yönelik suikastın yıldönümü münasebetiyle yaptığı konuşmada; direniş şehitlerinin yolunun devam ettiğini belirtti.

Welayet News  - El-Melume haber ajansının bildirdiğine göre el-Feyyaz; "Ebu Mehdi el-Mühandis, Haşdi Şabi'nin mühendisiydi, bu örgütü kurdu ve yönetti. Şehit Ebu Mehdi'yi her gün hatırlıyoruz ve onun yokluğunu her zaman, her saat hissediyoruz." dedi.

Falih el-Feyyaz, Haşdi Şabi'nin tüm yüce değerleri koruduğunu da sözlerine ekleyerek; "Zafer yolunun liderleri Hacı Kasım Süleymani ve Ebu Mehdi El-Mühendis'in kanlarının döküldüğü ve bedenlerinin Allah yolunda parçalandığı şerefli bir yerdeyiz." diye belirtti.

Falih el-Feyyaz, "Direniş liderleri ve bu iki büyük şehidin intikamını istemenin ilk anlamı, onlarla yapılan ahdi yenilemek ve kendimizi arındırmaktır." açıklamasında bulundu.

Falih el-Feyyaz, Haşdi Şabi'nin bir ümmet olduğunu ve bu ümmetin her zaman akan pak kanlara sadık kalacağını söyledi.

Irak halkı büyük kalabalıklar halinde dün geceden beri General Kasım Süleymani ve Ebu Mehdi El-Mühendis'in şehit olduğu Bağdat Havaalanı ve meydanlarda bu iki büyük şehidi yad ediyorlar.



Yeni yorum ekle