Ensarullah: Şehit Süleymani ve arkadaşlarının kanının intikamı ABD'nin bölgeden ihraç edilmesidir

Pa, 03/01/2021 - 09:28

Yemen Ensarullah hareketinin bir sözcüsü, Şehit Süleymani ve arkadaşlarının kanına misilleme yapılması çağrısında bulundu ve ABD'nin bölgeden çıkarılmasını istedi.

Welayet News - El'Mesire tv kanalına göre, Muhammed Abdusselam, "Amerikan birliklerinin bölgeden çekilmesi dışında hiçbir misilleme, şehit Süleymani ve El-Mühendis'in akıtılan kanlarına eşit olamaz" dedi.

İslam Ümmetinin bu şehitlerin yoluna devam etmeye kararlı olduğunu söyleyen Abdusselam, general Süleymani ve Ebu Mehdi el'Mühendis'in ABD Başkanı'nın doğrudan emriyle öldürülmesine atıfta bulunarak, şöyle dedi: Bu iki direniş komutanına yönelik suikast onların bölgede ABD ve onlara bağlı terör örgütlerine karşı verdiği mücadelelerinin bir neticesiydi''

Yemen Ensarullah sözcüsü, "Bu iki direniş komutanına suikast düzenlenmesinin, çok çeşitli Müslümanlar arasında İslam Ümmeti kavramını canlandırdığını'' söyledi.

Abdusselam, "Lübnan'a karşı Haziran 2006 savaşında şehit Süleymani'nin eşlik ettiği direniş güçleri, bölgeye yönelik en tehlikeli komployu bozguna uğrattı." dedi.



Yeni yorum ekle