Hizbullah: Şehit Süleymani Bölgedeki Tüm Müslüman Milletlerin Onur Kaynağıydı

Pa, 03/01/2021 - 09:24

Lübnan Hizbullah Hareketi Merkez Konseyi üyelerinden Şeyh Nebil Kavuk, Şehit Kasım Süleymani'nin bölgesel zaferlerde belirgin rol ifa ettiğini belirtti.

Welayet News - Lübnan Hizbullah Hareketi'nin üst düzey isimlerinden Şeyh Kavuk, Kudüs Gücü Komutanı Şehit Korgeneral Kasım Süleymani'nin İran İslam Cumhuriyeti ve bölgedeki tüm Müslüman milletlerin onur kaynağı olduğunu kaydetti.

Şeyh Kavuk, Şehit Süleymani'nin milyonluk direniş ordusunu eğittiğine işaretle, bölge ülkelerindeki tüm zaferlerde Hac Kasım Süleymani izinin görüldüğünü vurguladı.

Hizbullah Yürütme Konseyi Başkanı Seyyid Haşim Sefeyeddin de Şehit Süleymani ve Şehit Ebu Mehdi el Mühendis'in şehadet yıldönümleri dolaysıyla yaptığı açıklamada, İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Hamanei'nin Kudüs Gücü Komutanı'nın intikamının mutlaka alınacağına dair sözleri ardından bu görevlerin kesinlikle yerine getirileceğini söyledi.

Öte yandan, İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu Kudüs Gücü’nün şehit Komutanı General Hac Kasım Süleymani’nin ailesine bir mektup yazan Yemen’in Ensarullah Hareketi Genel Sekreteri Abdulmelik Bedreddin Husi, bu büyük komutanın hiç bir zaman hedefinden şaşmadığını ve her daim İslam’ın savaş meydanında hazır bulunan askeri olduğunu ve yılmaz iradesi ve güçlü imanı ile tüm cihat meydanlarında boy gösterdiğini belirtti.

Husi, şehit General Süleymani gençlik çağından itibaren Allah yolunda mücadele eden seçkin, mümin ve ahlaklı bir asker olduğunu ve aralıksız İmam Humeyni -ks- ve İslam İnkılabı Lideri Ayetullah Hamanei’nin velayet bayrağı altında sadakatle görev yaptığını vurguladı.



Yeni yorum ekle