Irak, direniş liderlerini anmak için milyonluk yürüyüşe hazırlanıyor

Pa, 03/01/2021 - 09:17

Iraklı direniş parti ve gruplarının yetkililerinin çağrılarının ardından Irak halkı, direniş komutanlarının şehadetlerini birinci yıldönümü vesilesiyle bugün (Pazar) milyonluk gösteriye katılacak.

Welayet News - Irak halkı, "Şehitlik ve Egemenlik" sloganıyla yapılacak milyonluk yürüyüşe hazırlanırken, bu slogan, İran Devrim Muhafızları ordusu Kudüs Gücü komutanı Şehit Kasım Süleymani ve ırak Haşdi Şabi kurumu başkan yardımcısı şehit El'Mühendis'in   şehadetlerinin anılacağı birinci yıldönümünün ana sloganı olacak.

Bu arada El-Fetih koalisyonu başkanı ve Irak Bedir Örgütü genel sekreteri Hadi el-Amiri, şehit komutanların şehit edilmelerinin birinci yıldönümünde İran İslam Cumhuriyeti'nin Bağdat Büyükelçiliğinde yaptığı açıklamada, bu yürüyüşlerde, Irak'ın Ebu Mehdi ve Süleymani gibi  kahramanların ve canlarını ülkesi ve bağımsızlık için feda edenlerin ülkesi olduğunun gösterilmesine vurgu yaptı.

Irak'taki Asaeb Ehl el-Haq hareketinin genel sekreteri Şeyh Qais El-Hazali de, Bağdat'ın merkezindeki Tahrir Meydanı'nda ve çevre sokaklarda bugün yapılması planlanan milyonluk yürüyüşte tüm Iraklı erkek ve kadınlara, şehitlerin kanına sadık olmaya ve Irak'ı sevmeye çağıran bir mesaj gönderdi.

Bu çağrıların ardından Irak halkı çeşitli şehirlerden Bağdat'a akın ederken, bugün Bağdat'taki Tahrir Meydanı, direniş komutları şehitlerinin anısına düzenlenen milyonluk gösteriye ve yürüyüşe sahne olacak.

Tags: 


Yeni yorum ekle