İmam Hamanei’nin Ayetullah Misbah Yezdi’nin vefatı dolayısıyla taziye mesajı

Ct, 02/01/2021 - 09:40

İslam İnkılabı Lideri İmam Hamanei bir mesaj yayımlayarak, İranlı büyük fakih ve mücahit din adamı Ayetullah Muhammed Taki Misbah Yezdi’nin vefatı dolayısıyla başsağlığı dileklerinde bulundu.

Welayet News - İslam İnkılabı Lideri İmam Hamanei, İranlı büyük fakih ve mücahit din adamı Ayetullah Muhammed Taki Misbah Yezdi’nin vefatı dolayısıyla Cumartesi günü yayımladığı mesajda ailesine, talebelerine ve bu büyük alimi sevenlere başsağlığı dileğinde bulunarak şöyle dedi:

Ayetullah Misbah Yezdi seçkin bir düşünür, tedbirli bir yönetici, hakkı beyan etmekten çekinmeyen ve doğru yolda kalmakta direnen bir alimdi.

İmam Hamanei mesajında şu vurguyu yaptı:

Ayetullah Misbah Yezdi’nin dini düşüncelerin üretilmesi ve dini kitapların yazılması, seçkin talebelerin yetiştirilmesi ve ihtiyaç duyulan her meydanda inkılapçı varlığı, hakikaten ve gerçekten emsalsiz sayılırdı. Ayetullah Misbah Yezdi’nin gençlik çağından ömrünün sonuna kadar takvası ve ihlası ve tevhidî marifet yolunu izlemesi, ona verilen ilahi mükafattı.

Bilgeler Meclisi üyesi ve İmam Humeyni -ks- eğitim ve araştırma merkezi Başkanı Ayetullah Muhammed Taki Misbah Yezdi, bir süre yakalandığı hastalığına katlandıktan sonra Cuma günü akşam saatlerinde hakka yürüdü.

 

 



Yeni yorum ekle