Kasım Süleymani, Direniş Ekseni ve Siyonist Rejim İsrail

Ct, 02/01/2021 - 09:30

3 Ocak (2020) tarihi İran İslam Cumhuriyeti Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Kuvvetleri Komutanı General Kasım Süleymani'nin şehadet yıldönümüdür.

Welayet News - Direniş Ekseni bu büyük komutan ve şehidin anılarını kalıcılaştırmaya çalışırken Siyonist Rejim İsrail ise bu büyük komutanın şehadetinden dolayı mutlu mesut görünüyor. Ancak burada sorulması gereken soru şu ki, Korgeneral Kasım Süleymani'nin direniş eksenine Siyonist Rejimi kızdıracak hangi hizmetleri vermiş olmasıdır.

General Kasım Süleymani'nin direniş eksenine verdiği hizmetler farklı eksenlerde ele alınabilir.

İlk konu, General Kasım Süleymani'nin direnişin bütünlüğünün ve birliğinin ekseni olduğudur. Uluslararası Siyonizmin en önemli stratejilerinden biri, İslam ülkeleri arasında ayrılıklar ve ihtilaflar yaratmak ve direniş ekseninde grupların birliğini ve kaynaşmasını önlemektir. Bu uyum ve birlik, zamanla, direniş ekseninin konumunun güçlenmesine ve güç dengesinin değişmesine neden olmuştur.

Diğer bir mesele de, Siyonist rejimin yenilmezliği efsanesinin 2006 yılında açıkça paramparça olmuş olmasıdır. 2006'dan önce Siyonist rejim İsrail Arap devletlerine karşı tüm savaşları kazanmıştı, ancak 33 günlük savaş İsrail'in yenilmezliğini sona erdirdi. Şehit Süleymani bu konuda önemli bir rol oynadı. Bu rol, düşmandan korkmamak, savaş alanını komuta etmek ve savaşçılar ve mücahitler arasında zafere inanç fikrini aşılamak şeklinde idi. Hizbullah'ın siyasi genel sekreter yardımcısı El Hac Hüseyin el Halil, Hac Kasım Süleymani'nin bu savaşı sahadan ve Lübnan'ın içinden takip ettiğini 33 günlük savaşta şehit General Kasım Süleymani'nin kilit olduğunu belirtti.

Üçüncü husus, direniş ekseninin caydırıcı gücünü güçlendirmesi idi. 2006 yılında 33 günlük savaştan önce direniş cephesi teçhizat  açısından iyi donanımlı olmasa da, giderek bu alandaki imkanları ve durumu değişti. Bugün direniş füzeleri ırkçı İsrail'in işgalindeki Filistin'de herhangi bir yeri vurabilir. Bu bağlamda, Filistin İslami Cihat Hareketi Genel Sekreteri Ziyad Nahale, Filistin direnişine yardım etmedeki rolünden dolayı General Kasım'a övgüde bulundu ve Filistinlileri silah üretmeleri için eğitme fikrini önerdiğini ve Filistin direnişinin artık silah yapımında ilerleme kaydettiğini söyledi.

Bu hususlar, General Kasım Süleymani'nin direniş ekseninde gerçekleştirdiği stratejik hizmetlerden sadece birkaçıdır. Elbette İmad Muğniye, Ebu Mehdi el-Mühendis ve diğerleri gibi bazı direniş komutanları ve ileri gelenlerinin yardım ve desteğiyle gerçekleştirilen bu hizmetler sonucunda, Siyonist rejimle direniş ekseni ülkelerinin savaşlarının uzunluğu azaldı. Siyonist rejim, Hizbullah'ın caydırıcı gücünün farkında olduğu için 2006'daki 33 günlük savaştan bu yana Lübnan'da Hizbullah'a karşı tek bir savaş bile açmadı. Siyonist rejimin Filistinlilerle savaşı iki güne indirildi, bunun sonuncusu 2019'da yaşandı ve ardından terör rejimi ateşkesi kabul etmek zorunda kaldı.

General Kasım Süleymani'nin direniş ekseninde yaptığı bir diğer büyük hizmet de son on yılda terörle mücadele oldu. Gerici Arap-Siyonist Rejim ve Batı ekseni, Suriye yönetimini devirmek ve toprak bütünlüğünü bitirip bu ülkeyi parçalamak ve Irak'ta bir IŞİD hilafeti kurmak için terörist grupları kullandı. Kuşkusuz bu şer eksenin hedeflerine ulaşmadaki başarısızlığı, General Kasım Süleymani'nin terörle mücadeledeki yeri doldurulamaz rolünün sonucuydu. Lübnan'daki Hizbullah genel sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, "Iraklı komutanlar General Süleymani'nin IŞİD tekfircilerine karşı mücadelede her zaman ön saflarda yer aldığını ve Irak ve Suriye mücahitlerinin yanında yer aldığını söylüyorlar." dedi.

Siyonist rejim İsrail ve ABD'nin direnişin büyük komutanı General Kasım Süleymani'ye öfkesine yol açan bu durum, büyük bir suç işlemelerine ve direnişin bu büyük komutanına suikast düzenlemelerine neden oldu.



Yeni yorum ekle