Ayetullah Misbah Yezdi Vefat Etti

Cu, 01/01/2021 - 21:26

İnna Lillah ve İnna İleyhi Raciun. Ayetullah Muhammed Taki Misbah Yezdî, hakka yürüdü.

Welayet News  - İran'ın önde gelen din adamlarından ve İslam İnkılabı Rehberi İmam Hamanei'nin sadık yarenlerinden olan Ayetullah Muhammed Taki Misbah Yezdi, tedavi gördüğü başkent Tahran'daki bir hastanede 86 yaşında vefat etti.

Ayetullah Muhammed Taki Misbah Yezdi Kim?

Ayetullah Muhammed Taki Misbah Yezdi, 4 Şubat 1935 yılında, Yezd şehrinde, takvalı ve mezhebi bir ailede dünyaya geldi.

İlköğretimini tamamladıktan sonra Yezd ilim havzasında dini ilim öğrenmeye başladı. Hacı Muhammed Ali Nahvî, Şeyh Abdul Hüseyin, Ağa Seyyit Ali Rıza Müderrisî ve Hacı Mirza Muhammed Envarî’den ders aldı.

Ayetullah Misbah Yezdi, havza ilimlerinin yanı sıra, hakikat ve bilim arayışında olup, Ayetullah Burucerdi tarafından Almanya'ya gönderilen "Muhakkik Rüştü" adlı bilgili bir din âliminden fizik, kimya, fizyoloji ve Fransız dili gibi bazı modern ilimleri de öğrendi.

Ayetullah Misbah Yezdi; Uzmanlar meclisi üyesi ve İmam Humeyni Eğitim ve Araştırma Enstitüsü Başkanı görevlerini yürütmekteydi.

Kur'an ve Ehl-i Beyt Mektebi ve onun yayın organı olan Welayet News adına Cenabı Allah'tan kendisine rahmet ve mağfiret ve Resul-i Ekrem'in ve temiz Ehl-i Beytinin şefaatına nail olmasını diliyoruz. 



Yeni yorum ekle