Irak'ın ABD'ye Tepkisi, İran'dan Daha Güçlü Olmalıydı

Cu, 01/01/2021 - 18:37

Asaib-i Ehli Hak Hareketi lideri, Iraklıların şehit Süleymani ve Ebu Mehdi El-Mühendis'in suikastına tepkisi hakkında bir açıklamada bulunarak şunları söyledi: "Irak'ın tepkisi İran'ın tepkisinden daha güçlü olmalıydı."

Welayet News  - Asaib-i Ehli Hak Hareketi lideri Kays el-Hazali, el-Ahd'a verdiği demeçte, "Serdar Süleymani ve Ebu Mehdi el-Mühendis'e yönelik terör saldırısına yanıt vermedeki gecikmeden dolayı vicdan azabı duydum. Irak'ın şehit komutanların suikastına tepkisi İran'ın tepkisinden daha güçlü olmalıydı." açıklamasında bulundu. 

Kays el-Hazali, "Bir Iraklı olarak Şehit Ebu Mehdi el-Mühendis'in suikastına cevap vermediğim için kalbimde acı hissediyorum." dedi.

Asaib-i Ehli Hak Hareketi lideri şunları söyledi: "ABD, herhangi bir saldırganlığa karşı direnişin tepkisinin eşit olmayacağı yanılsamasına sahip olmamalıdır. Irak'taki herhangi bir yabancı askeri üs, özellikle Irak parlamentosunun onayından sonra yasalara ve anayasaya aykırıdır."

El-Mustafa hükümetini eleştiren Kays el-Hazali, "Hükümet, bu şehit komutanların öldürülmesiyle ilgili herhangi bir hüküm vermemesi için yargıya baskı yapıyor." dedi.

Kays el-Hazali, yargıyı Donald Trump'ın görevini tamamlamasından önce hüküm vermeye çağırdı.

Asaib-i Ehli Hak Hareketi lideri, "ABD başkanı Irak'ın egemenliğine saygı göstermiyor ve iktidardaki görev süresine, Iraklıların girmesini yasaklayarak başladı ve görev süresini Blackwater suçlularının serbest bırakılmasıyla bitirdi." diye belirtti. 



Yeni yorum ekle