Sana: BM Sessizliği ile Kendisini Suudi koalisyonunun Suçlarına Ortak Etti

Cu, 01/01/2021 - 10:26

El-Hudeyde eyaletindeki Yemen Petrol Şirketi basın toplantısında şu açıklamalarda bulunuldu: ‘Birleşmiş Milletler, Suudi koalisyonunun petrol tankerlerini durdurması ve Yemen kuşatmasına devam etmesi karşısında bir eylemde bulunmadı ve koalisyonun eylemlerine ortak oldu. 

Welayet News  - El-Hudeyde eyaletindeki (Yemen’in batısındaki) Yemen Petrol Şirketi ve Kızıl Deniz Limanları İdaresi, Suudi koalisyonunun petrol türevi taşıyan gemilere el koymasının sonuçları hakkında bir basın toplantısı düzenledi. 

El-Hudeyde Valisi Muhammed Ayyaş Gahim bu basın toplantısında BM'yi Yemen’deki facianın ortaklarından biri olarak nitelendirdi ve şunları söyledi: ‘Birleşmiş Milletler, çalışmalarının temelini oluşturan insani konularda ilerleme kaydetmemişken, siyasi bir anlaşmaya varmayı nasıl başaracaklar? Suudi koalisyonunun suç ve cinayetlerine karşı BM'nin sessiz kalması onu bu suçlara ortak yapıyor.’ 

Kızıldeniz Limanları İdaresi Başkan Yardımcısı Yahya Şerafettin de şunları söyledi: ‘Birleşmiş Milletler, Yemen'deki insanların acılarını sona erdirmek için hiçbir şey yapmadı ve onun hareketleri sadece, Yemen faciasıyla ticaret yapanlara yardım eden ülkelerle toplantı yapmakla sınırlıdır. 

Yahya Şerafettin konuşmasının devamında Birleşmiş Milletler’den Yemen kuşatmasını kaldırma doğrultusunda çalışmasını istedi ve Yemen’in bu teşkilatın yardımlarına ihtiyacı olmadığını söyledi. 

El-Hudeyde Petrol Şirketi Müdürü Usame Hatip de örnek olarak Miura petrol tankerinin 260 gündür durdurulmasına değindi ve bu olayın cezasının 3,9 milyon dolar olduğunu söyledi. 

Usama Hatip şu ifadelerde bulundu: ‘Suudi koalisyonu bu eylemleriyle Yemen halkının acılarını arttırmaya çalışıyor ve bu eylemin ve Yemen kuşatmasının sonuçları işgalci koalisyonun ve Birleşmiş Milletler’in sorumluluğundadır.’ 



Yeni yorum ekle