El-Nuceba Hareketi Sözcüsü: ABD Irak'ta Bir Kez Daha Yenilecek

Cu, 01/01/2021 - 10:17

Irak Nuceba Hareketi Sözcüsü, dünyanın on yıl içinde, Irak'taki işgalci ABD güçlerinin ikinci yenilgisini göreceğini söyledi. 

Welayet News  - Irak Nuceba Hareketi Sözcüsü Nasır el-Şemmari, ABD'nin önümüzdeki on yıl içinde Irak topraklarında yeniden yenileceğini ifade etti. 

Nasır el-Şemmari Perşembe günü twitter hesabında, işgalci Amerika’nın yenildiği ve kaybettiği ve direniş kuvvetlerinin saldırıları ve operasyonları sonucunda Irak topraklarını terk etmek ve bu ülkeden güvenli bir şekilde ayrılmak için yalvarmak zorunda kaldıkları, Irak halkının o akıllarına kazınan güne değindi. 

Nuceba Hareketi Sözcüsü şunları yazdı: ‘Bugünün aynısı çok yakında yine gelecek ve dünya on yıl içinde işgalci Amerika kuvvetlerinin Irak topraklarında ikinci kez yenildiğine şahit olacak.’ 

Irak parlamentosu geçen yıl 5 Ocak'ta, İran İslam Cumhuriyeti Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı General Hacı Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis’in şehit olmasına neden olan Amerikalıların terör saldırısından iki gün sonra, Amerika kuvvetlerinin Irak’tan çıkarılması planını kabul etti ve bu kararın uygulanmasını istedi. 

Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah, geçtiğimiz günlerde el Meyadin kanalına verdiği röportajda şunları söyledi: ‘ABD ordusu, direniş gruplarının düzenlediği bir operasyon sonucunda 2013 yılında Irak'tan ayrılmak zorunda kalmış ve güvenli bir çıkış fırsatı bulmak için, İran İslam Cumhuriyeti Devrim Muhafızları Kuvvetleri'nin Kudüs Gücü’nün Şehit Komutanı General Süleymani'ye operasyonlarını durdurması için yalvarmıştı.’ 



Yeni yorum ekle