Irak'ın En Büyük Hıristiyan Koalisyonu: Direniş Dünyadaki Tüm Özgür İnsanlara Aittir

Per, 31/12/2020 - 13:19

Irak parlamentosundaki en büyük Hıristiyan grubu lideri, "Iraklı Hristiyanlar, şehit komutanlar Serdar Hacı Kasım Süleymani ve Ebu Mehdi el-Mühendis'in Iraklı azınlıkların hayatlarını IŞİD'den kurtarmadaki lütfunu asla unutmayacaklar." dedi.

Welayet News  - Babiller Hıristiyan Hareketi'nin genel sekreteri ve Irak parlamentosundaki en büyük Hıristiyan grubu lideri, yaptığı açıklamada şöyle dedi: "Serdar Hacı Kasım Süleymani ve Ebu Mehdi el-Mühendis, IŞİD'in Neyneva Ovası hakimiyetinde Hristiyanların yanında ilk duranlar arasındaydı ve bazı Müslümanlar desteklerini inkar etse bile, Hıristiyanlar onları asla unutmayacaktır."

Rayan el-Keldani, geçen yıl ABD'nin Bağdat havaalanında düzenlediği terör saldırısı şehitlerini anma töreninde yaptığı konuşmada, "Neyneva Ovası'nda Hıristiyanların, Şabakların, Türkmenlerin ve diğer Iraklı azınlıkların yanında yer alanlar şehit Süleymani ve el-Mühendis'ti ve Neyneva'yı özgürleştirenler, Haşdi Şabi ve Irak silahlı kuvvetleriydi." diye belirtti. 

Iraklı siyasetçi, iki onurlu şehidin Iraklı azınlıkların destekçileri olduğunu ifade ederek, "Direniş devam ediyor ve sadece Müslümanlara ait değil; direniş dünyanın tüm özgür insanlarına aittir." dedi.

Rayan el-Keldani, "İran Irak'ın yanındaydı. İran ya da ABD'ye bağımlı değiliz; ama yanımızda kimin olduğunu unutmayacağız ve bazı Müslümanlar şehit Süleymani ve el-Mühendis'in lütfunu inkar etse bile biz onları asla unutmayacağız." dedi.



Yeni yorum ekle