Yemen Savunma Bakanı: Milletimiz Asla Teslim Olmayacaktır

Sa, 29/12/2020 - 15:51

Yemen Savunma Bakanı, Suudi koalisyonunun Yemen'e yönelik saldırıları ile çatışmanın devam ettiğini vurgulayarak, "Milletimiz ya kazanacak ya da şehit olacak ve saldırganlar dizlerinin üzerine çökecek." dedi.

Welayet News  - El-Mesire haber ajansının bildirdiğine göre, saldırganlara seslenen Yemen Savunma Bakanı Muhammed Nasır el-Atifi, şehit Salih el-Samad'ın mezarına çiçek koyarken şunları söyledi: "Saldırganlar ve işgalciler, milletimizin ikiden fazla seçeneği olmadığını bilmelidir: ya zafer, bağımsızlık ve özgürlüğün gölgesinde bir yaşam ya da şehadet."

Yemen Savunma Bakanı, "Yemen halkı diz çökmeyektir ve tarih, işgalcilerin ve saldırganların Yemen'de diz çöktüğünü kanıtladı. Şehitlerimize yolunuzun devam ettiğini söylüyoruz. Şehitlik, büyüklerin meydanlarda ve cephelerde düşmana karşı ve Allah yolunda ve milli egemenliği savunmak için kazandıkları haysiyet ve fedakarlık ve yüksek derecedir." diye belirtti. 

Yemen’in Farklı Bölgelerinde Saldırganların Saldırıları Da Devam Ediyor

Yemenli kaynaklar, Suudi savaş uçaklarının Saada vilayetindeki Kataf'ta Vadi Al-i Cebara'ya saldırdığını bildirdi.

Kaynaklar, Suudi koalisyonunun hava saldırısı sonucu Saada eyaletinin el-Raku bölgesinde bir sivilin yaralandığına da bildirdi.

Yemen kaynakları ayrıca son 24 saat içinde beş Suudi savaş uçağının el-Bayda, Marib ve el-Cevf vilayetlerine saldırdığını belirtti.



Yeni yorum ekle