Kürt Militanlar, Ayn İsa'nın Kontrolünü Suriye Ordusuna Devrediyor

Pt, 28/12/2020 - 12:07

Bir siyasi uzman, Kürt unsurların bir anlaşma ile Ayn İsa'nın kontrolünü Suriye ordusuna teslim etme sözü verdiğini bildirdi.

Welayet News  - Siyasi analist Ömer Rahmun, "Suriye Demokratik Güçleri" olarak bilinen Kürt milislerin kuzeydeki Ayn İsa kentinin kontrolünü devretme konusunda anlaştığını duyurdu.

Ömer Rahmun, Sputnik haber ajansına yaptığı açıklamada, Pazar günü Kürt unsurların Ayn İsa'nın kontrolünü Suriye ve Rus ordularına devretme sözü verdiğini söyledi.

Siyasi analist, "Alınan ilk bilgilere göre, Türkiye'nin geçtiğimiz saatlerde şehre saldırmaya hazırlandı, ancak Suriye Demokratik Güçleri tarafından şehrin Suriye ordusuna teslim edilmesinin kabul edilmesinin ardından saldırıyı durdurdu." dedi.

Ömer Rahmun ayrıca şu ana kadar anlaşmanın maddeleri hakkında kesin bir bilgi bulunmadığını, ancak Kürt güçlerinin Ruslara Ayn İsa'dan tamamen çekilmeye hazır olduklarını ve önümüzdeki saatlerde fiiliyata geçeceklerini ilettiklerini belirtti.

Bu arada Türkiye, kendisine bağlı güçlerle birlikte son birkaç gündür Ayn İsa çevresinde bir operasyon başlattı ve bu tür saldırılarla Kürt militanları Türkiye sınırlarından uzaklaştırmayı planladığı iddia edildi.

Ayn İsa, M-4 olarak bilinen uluslararası Haseke-Rakka-Halep güzergahındaki konumu nedeniyle iyi bir stratejik konuma sahip. Bu güzergah Suriye'nin doğusunu batı kısmına bağlıyor. 



Yeni yorum ekle