Direniş, Filistinlilerin Özgürleştirmeleri İçin Tek Seçenektir

Pt, 28/12/2020 - 10:03

Filistin İslami Cihad hareketi, Siyonist rejimin Gazze'ye karşı 33 günlük savaşında elde edilen zaferin on ikinci yıldönümünü kutlayan bir bildiri yayınlayarak, Filistinlilerin Filistin'i denizden nehre kadar özgürleştirmeleri için tek yolun kapsayıcı bir direniş olduğunu belirtti.

Welayet News  - İslami Cihad hareketi yaptığı açıklamada şunları söyledi: "İsrail'in 2008'de Gazze Şeridi'ni üç hafta süren ve yüzlerce şehit ve binlerce yaralı bırakan; yüzlerce ev, cami, okul, hastane, klinik ve hizmet tesislerini tahrip eden işgali, direniş ve istikrar tarihinde önemli bir dönüm noktasıdır. Direniş bu olayla kendi halkını savunmada mesuliyet kabul ettiğini kanıtlamış oldu."

Yapılan açıklamada, "Filistin halkının o sancılı dönemdeki direnişi, milletin koruyucu kalkanı ve onu savunmak ve saldırganlığa karşı koymak için bir kale olduğunu kanıtladı." denildi.

İslami Cihad Hareketi, "Saldırganlığın yıldönümü, Filistin halkının ilkelerinde hala kararlı olduğu bir zamanda geldi çattı. Bu ilkeleri ne hainlerin ihaneti sarstı ne de milletlere utanç ve başarısızlık getiren uzlaşmacıların tavizleri." dedi.

Hareket, "Bugün Siyonist rejimin tehditleri ve planları, Filistin'den geçip halkını küçük düşüren Siyonist düşman uzlaşmacılarını ve Arap müttefiklerini cesaretlendirmeye devam ediyor." diye belirtti.

Yapılan açıklamada, "Düşman, iki yıl önce Yemen'e yönelik saldırı ve Filistin'e karşı diğer suç ve savaş hedeflerine ulaşamadı; çünkü direniş istikrarın değerlerini temsil ediyor ve direniş izlediği yolda kararlı ve sabit olacaktır ve hazırlıklı ve donanımlı olmaya devam edilecektir. Tıpkı 2008 saldırganlığının ardından güç ve direnişin benzersiz gelişiminin gayet açık olduğu gibi." denildi.

İslami Cihad, "Allah'ın inayetiyle direniş grupları yüksek koordinasyon ve işbirliği seviyelerine ulaştılar ve savaş alanında yüksek düzeyde bir birlikteliğe sahipler ve direniş bugün, Kudüs'ü özgürleştirmek için milletin ve tüm özgür insanların umudu olan güçlü bir sütundur." dedi.

İslami Cihad Hareketi, tüm Filistin topraklarına bağlı kalacaklarını ve Filistin topraklarının son karışının dahi kurtarılana kadar ve mukaddesatını tekrar ele geçirene kadar güç ve inançla cihada devam edeceklerini belirtti. 



Yeni yorum ekle