ABD'nin Askeri Varlığı Sona Erdirilmeli

Pa, 27/12/2020 - 09:25

Kays Hazali: Irak direnişinin Amerikan askerlerini sınır dışı etme hakkı olduğunu vurguluyoruz

Welayet News - Irak Asaib-i Ehli Hak Hareketi Genel Sekreteri, Irak direniş güçlerinin diplomatik heyetlere saldırmadan ve hükümetin otoritesini koruyarak ABD’nin askeri varlığını sona erdirme hakkı olduğunu vurguladı.

Irak Asaib-i Ehli Hak Hareketi Genel Sekreteri Şeyh Kays Hazali dün twitter mesajında bir kez daha, bu ülkedeki direniş güçlerinin diplomatik heyetlere saldırmadan ve hükümetin otoritesini koruyarak ABD’nin askeri varlığını sona erdirme hakkı olduğunu vurguladı.

Kays Hazali twitter mesajında şunları yazdı: ‘Haşdi Şabi üyelerinden birinin asılsız bir suçlamayla tutuklanmasıyla ilgili yaşananlar, akıl ve tedbirle çözüldü. Hükümete ve kurumlarına olan bağlılığımızı bir kez daha vurguluyor, aynı zamanda direniş güçlerinin diplomatik heyetlere saldırmadan ve hükümetin otoritesini koruyarak ABD’nin askeri varlığını sona erdirme hakkı olduğunu ifade ediyoruz.

Irak İçişleri Bakanı Osman el Ganimi geçen perşembe günü yaptığı açıklamada, Bağdat'ın Yeşil Bölgesine Pazar gecesi düzenlenen roket saldırısının ayrıntılarına değinerek şu ifadelerde bulundu: ‘Yeşil bölgeyi hedef alma konusunda birçok planı engelledik. Diplomatik heyetlerle Bağdat’ta onları korumak için birlikte çalışıyoruz. ABD büyükelçiliğine roket saldırısı düzenleyenlerden birini tutukladık.’

Geçtiğimiz birkaç gün içinde, ABD Büyükelçiliğinin bulunduğu Bağdat'ın Yeşil Bölgesine roketler atıldı; Direniş grupları bu saldırıya katıldıkları yönündeki iddiaları reddetti. Iraklılar, yapılan bu saldırıların arkasında Washington'un olduğunu ve amaçlarının Irak direniş kuvvetlerinin imajını lekelemek olduğunu söylüyorlar.

Bağdat'ta son zamanlarda yaşanan gerginliğin ardından bazı haber kanalları, Asaib-i Ehli Hak hareketine bağlı birliklerin konuşlandığına ilişkin videolar yayınlamaya başladı. Asaib-i Ehli Hak Hareketi Siyasi Ofisi Sözcüsü Mahmud el-Rebie şu açıklamalarda bulundu: ‘Bu hareketin üyelerinin Bağdat'ta herhangi bir askeri varlığı yoktur. Bu nedenle, Asaib-i Ehli Hak hareketinin mensuplarının varlığı ya da askeri varlığı hakkında yayınlanan herhangi bir video ya da resim eski ya da tanımadığımız kişilere aittir.

Bazıları fitne çıkarmaya ve uydurma medya dalgaları yaratmaya çalışıyor.’

Irak Asaib-i Ehli Hak Hareketi Genel Sekreteri daha önce, Bağdat'taki ABD büyükelçiliğine yapılan roket saldırılarına yanıt olarak, bu saldırıların failleri hakkında resmi ve açık bir soruşturma yapılması çağrısında bulunmuş ve şunları söylemişti: ‘Bu saldırılar Irak'ın çıkarına değildir ve işgalci Amerikan güçlerinin Irak'tan çekilmesini hızlandırmaz, bu saldırılar tam tersine Amerikan işgalcilerinin lehinedir.’

Kays Hazali’ye göre bu eylem, ABD'nin Irak'ın güvenlik ve kültürel sistemindeki yıkıcı ve casusluk rolüne bir kez daha başvurmasına neden olacaktır.

Tags: 


Yeni yorum ekle