Rusya, Almanya'yı Suriye'deki Teröristlere Verdikleri Destek Konusunda Uyardı

Ct, 26/12/2020 - 09:22

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Almanya'nın Suriye’nin kuzeydoğusunda aktif bir varlığı olan "Beyaz Şapkalar" olarak bilinen terörist gruba verdiği desteğin sonuçları konusunda uyardı.

Welayet News - Almanya Dışişleri Bakanlığı geçtiğimiz günlerde "Beyaz Şapkalar" olarak adlandırılan gruba 5 milyon Euro yardım yapıldığını açıkladı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Mariya Zaharova konuyla ilgili olarak şunları söyledi: ‘Ayrıca, bu fonların hangi kısmının Suriye’nin kuzeydoğusundaki insani yardım yanlısı gruplar ve teröristler arasındaki işbirliğini desteklemek için kullanıldığı ve bu miktarın Beyaz Şapkalı liderlerden Halid el-Sarih'in Ürdün'den Almanya'ya resmi olarak transferini kapsayıp kapsamadığı da Alman kamuoyuna açık değildir.

Almanya Dışişleri Bakanlığı, Beyaz Şapkaları 'Suriyeliler için bir umut sembolü' olarak yansıtmaya çalışıyor.

İnsani görevlerin korunmasına ilişkin yasal hükümler ile Berlin tarafından şiddetle övülen teröristlerin sayısız olarak korumasını birbirinden ayırmak giderek zorlaşıyor.

Görünüşe göre Almanya Dışişleri Bakanlığı tüm şüpheleri tamamen bir kenara bıraktı ve Beyaz Şapkaların ana destekçisi olarak hareket ediyor.’

2013 yılında kurulan ve Suriye'nin savaş bölgelerindeki insanlara yardım grubu olduğunu iddia eden Beyaz Şapkalar, daha önce yaptığı eylemlerle, Şam'ın kimyasal silah kullanmakla suçlanmasına ortam hazırlamıştı.

Bir yıldan daha uzun bir süre önce sızan görüntülerde, Beyaz Şapkaların, çocukları kimyasal bir saldırının kurbanları olarak göstermek için çocukların göğüslerine şırıngalarla adrenalin enjekte ettiği ortaya çıkmıştır.



Yeni yorum ekle