ABD, Direniş Ekseninin Başarıları Nedeniyle O Suikastı Gerçekleştirdi

Cu, 25/12/2020 - 22:06

Hizbullah Yürütme Konseyi Başkanı Seyyid Haşim Safiyuddin, Şehit Kasım Süleymani ve arkadaşlarının şehadetlerinin birinci yıldönümü nedeniyle bir konuşma yaptı.

Welayet News - El-Menar haber ajansının verdiği haberde, Lübnan Hizbullah Yürütme Konseyi Başkanı yaptığı konuşmada; "Amerika Birleşik Devletleri, direniş ekseninin çeşitli cephelerde büyük başarılar elde etmesi nedeniyle Hacı Kasım Süleymani'ye suikast düzenledi." dedi.

Seyyid Haşim Safiyuddin: "Irak'ta IŞİD'e karşı kazanılan zafer; halk mücadeleleri, Haşdi Şabi ve Irak ordusu sayesinde elde edildi, ancak IŞİD ile savaş için ilk koşan ve bu savaşın sorumluluğunu üstlenen ilk kişinin Hacı Kasım Süleymani olduğunu." söyledi.

Hizbullah Yürütme Konseyi Başkanı sözlerinin devamında: "Hacı Kasım Süleymani, tüm savaş alanlarının önde gelen komutanlarından, planlayıcılarından biriydi ve kimse bu konuyu inkar edemez." dedi.

ABD, insansız hava araçlarıyla, geçtiğimiz yıl 3 Ocak'ta Irak'ın başkenti Bağdat'ta Hacı Kasım Süleymani, Ebu Mehdi El-Mühendis ve beraberindekileri taşıyan aracı hedef alarak, hepsini şehit etmişti.

Tags: 


Yeni yorum ekle