Irak Hizbullahı: Şehitlerimizin İntikamını Alacağız

Cu, 25/12/2020 - 09:03

Irak'ta Hizbullah Tugayları sözcüsü, Irak'taki direniş komutanlarının öldürülmesinin yıldönümünde, ABD Başkanı Trump'ın, Amerikalı canileri kasıtlı olarak affettiğini söyledi.

Welayet News  - Irak'taki Hizbullah Tugayları sözcüsü Muhammed Moheyyi, ülkedeki siyasi ve tabandan grupların yanı sıra yürütme başta ülkenin siyasi parti ve grupları olmak üzere, yöneticileri ve Irak halkını, ABD başkanının canileri affeden girişimini kınamaya davet etti.

Irak Hizbullah sözcüsü, Trump'ın bu girişiminin ABD'nin Irak halkına yönelik düşmanlığının hangi düzeyde olduğunu kanıtladığını ve ABD'nin zorbalık politikasının ve uluslararası hukuku ve yükümlülüklerini ihlal etme eylemlerinin de bir kanıtı olduğunu söyledi.

Muhammed Muhiyyi,  ayrıca Irak halkının katil ve suçluların intikamını isteme hakkından vazgeçmeyeceğini ve er ya da geç şehitlerin intikamını alacaklarını vurguladı.

ABD başkanı Trump, çarşamba sabahı, Irak'ta sivilleri öldüren 4 Amerikan askeri olmak üzere Cumhuriyetçi partiye yakın isimlerin de olduğu 15 kişi hakkında af kararı çıkarmış ve bu durum Irak halkının tepkisine neden olmuştu.  



Yeni yorum ekle